Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 10:12

Καλαμάτα: Σύλληψη οικοδόμου με ημιαυτόματο τουφέκι

 

Ένα ημιαυτόματο τουφέκι μάχης Μ1, μαζί με έναν γεμιστήρα και 29 σφαίρες, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας στο σπίτι ενός 42χρονου οικοδόμου και τον συνέλαβαν για παράνομη κατοχή πολεμικού υλικού.

Ήδη το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια και σε ποια περίπτωση.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του συλληφθέντα το πρωί της περασμένης Πέμπτης αφού η πρώην σύντροφός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για απειλή. Εκτός από το πολεμικό τουφέκι και τα πυρομαχικά, κατά την έρευνα κατασχέθηκαν επίσης 12 χάπια Lexotanil και 720 ευρώ, για τα οποία ερευνάται από την Ασφάλεια το νόμιμο κατοχής τους. Σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις που έδωσε ο συλληφθείς σχετικά με το Μ1, μάθαμε ότι αυτές δεν έπεισαν τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Χθες, ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας κι αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες παραπέμφθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα -ενώ μέχρι τότε θα κρατείται.

Ν.Κ.