Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 20:34

Μεσσηνία: Το χρονικό της ανεύρεσης του νεκρού 57χρονου στο Καλαμίτσι Καρδαμύλης

Έναν άνδρα 57 χρόνων να κείτεται νεκρός στα βράχια, βρήκαν κατασκηνωτές λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης στην παραλία Καλαμίτσι κοντά στην οικία του Λη Φέρμορ, στην Καρδαμύλη της μεσσηνιακής Μάνης.

Το άψυχο σώμα του άνδρα ήταν πεσμένο ανάσκελα δίπλα στη θάλασσα και ακόμη σε ακαμψία, ενώ το μόνο εμφανές σημάδι τραυματισμού πάνω του ήταν ένα καρούμπαλο και κάποιες εκδορές στο κούτελο. Στην αρχή κανένας δεν ήξερε ποιος είναι αυτός ο άνδρας γιατί εκτός από ένα κλειδί για πόρτα με μια χάντρα, δεν είχε πάνω του τίποτε άλλο που να φανερώνει ποιος είναι και πώς βρέθηκε εκεί.

Μόλις χθες κι αφού αναγνωρίστηκε η σορός του από οικείο του πρόσωπο στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου είχε μεταφερθεί με το ασθενοφόρο της ομάδας “Γαία” Μάνης, γνωστοποιήθηκε πως πρόκειται για έναν άνδρα με καταγωγή από τη μεσσηνιακή Μάνη -ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αθήνα και κατέβαινε συχνά στην Καρδαμύλη όπου νοίκιαζε σπίτι και είχε πολλούς φίλους.

Ο άνδρας, όπως προέκυψε από τις έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, είχε βγει βόλτα μαζί με τον σκύλο του, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε νεκρός αφού εκκρεμεί να γίνει νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Κορίνθου. Τον σκύλο εντόπισαν κάτοικοι χθες το μεσημέρι κάτω από το φάρο της Καρδαμύλης και χρειάστηκε να επέμβει κτηνίατρος και οι εθελοντές της ομάδας “Γαία” για να τον διασώσουν, καθώς ήταν πολύ φοβισμένος και δάγκωνε.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 100 ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Οι κατασκηνωτές που εντόπισαν το πτώμα κάλεσαν το 100 και έτσι ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Στο σημείο εκτός από τους λιμενικούς και την Αστυνομία κλήθηκε και η “Γαία”, καθώς διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό και τους εκπαιδευμένους εθελοντές για την απομάκρυνση με το φορείο από τα βράχια και εν συνεχεία τη μεταφορά του νεκρού με το ασθενοφόρο της ομάδας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τα στελέχη του Λιμενικού αφού έψαξαν εξονυχιστικά στη γύρω περιοχή και πάνω στο νεκρό για κάποια ταυτότητα ή ένα κινητό τηλέφωνο που θα μπορούσε να φανερώσει την ταυτότητα του πτώματος, ξεκίνησαν τις έρευνες από στεριά και θάλασσα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο άγνωστος άνδρας ήταν κάτοικος της περιοχής και πώς έφτασε στην παραλία. Κατά τις έρευνες δεν βρέθηκε πάντως κανένα αυτοκίνητο τριγύρω ούτε κάποιο σκάφος κι επίσης δεν είχε δηλωθεί καμία εξαφάνιση.

Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν προς τα τουριστικά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα της περιοχής και χθες προς το μεσημέρι τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί, αλλά και ένα τηλεφώνημα που έγινε από οικείους του, οδήγησαν στην ταυτοποίηση της σορού του άγνωστου άνδρα, που σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στην Κόρινθο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Πάντως τόσο από τα ευρήματα στον τόπο όπου βρέθηκε ο νεκρός όσο και από την γενικότερη κατάσταση του πτώματος, φαίνεται να αποκλείεται η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας.

Ν.Κ.