Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 21:48

Νέο σκηνικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους στην Καλαμάτα: Ξυλοκόπησαν συνομηλίκους τους και τους έστειλαν στο Νοσοκομείο!

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους στην Καλαμάτα.

Μετά από τα περιστατικά των περασμένων ημερών, όπου ανήλικοι ξυλοκόπησαν ενήλικα, αλλά και το μαχαίρωμα έξω από κλαμπ στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Υπαπαντής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος φαίνεται να χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές δύο συνομηλίκους τους χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Τα δύο θύματα του ξυλοδαρμού, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από όπου πλέον έχουν πάρει εξιτήριο.

Οσο για τους τρεις φερόμενους ως δράστες μετά από λίγη ώρα και το Σάββατο με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο τους μάλιστα φαίνεται ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα, που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό ενός 35χρονου τα ξημερώματα της 22ας Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας με τον έναν εξ αυτών να είχε τότε συλληφθεί για αυτό το περιστατικό.

Μαζί με τους 3 ανήλικους συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων 4 εκ των γονέων.

“ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ – ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ”

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες, που έκανε η μητέρα του ενός θύματος για το περιστατικό, η οποία μιλώντας στο protothema.gr (από όπου και οι φωτογραφίες) ανέφερε:

“Το ξύλο ήταν πολύ άγριο. Χτυπούσαν τα παιδιά μας στο κεφάλι. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του γιου μου και της παρέας του σε αυτή τη συμμορία. Και εκείνοι στη συνέχεια, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο το γιο μου κσι τους φίλους του και να τους λένε:

«Ελάτε να ζητήσετε συγγνώμη», απαιτούσαν από το παιδί μου και από τους φίλους του να ζητήσουν συγγνώμη, σε σημείο που απειλούσαν τις ζωές των παιδιών. Τα παιδιά δεν μας είπαν τίποτα , φοβήθηκαν αναίτια και πήγαν στο σημείο που τους είχε πει η συμμορία για να ζητήσουν συγγνώμη χωρίς να γνωρίζουν το λόγο, φοβισμένα και τα πλάκωσαν στο ξύλο.

Δύο εκ των πέντε παιδιών «έφαγαν» άγριο ξύλο από τη συμμορία ενώ τα υπόλοιπα τράπηκαν σε φυγή. Και μιλάμε για συμμορία ανηλίκων και θέλω να ακουστεί το θέμα, να πάρει μεγάλη έκταση γιατί απειλούνται καθημερινά οι ζωές των παιδιών μας από αυτές τις συμμορίες και μάλιστα το άλλο παιδί το χτύπησαν με σιδηρογροθιά. Προσπαθώ να διαχειριστώ την κατάσταση γιατί βλέποντας το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση, στεναχωριέμαι και πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα”.