Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 07:54

Πέντε νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα τον Ιούνιο στην Πελοπόννησο

 

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 31 τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι 12 στη Μεσσηνία- στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Ιούνιο, σε συνολικά 23 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 5 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι.

Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης τρία ατυχήματα με 5 σοβαρά τραυματίες (οι δύο στη Μεσσηνία), ενώ σημειώθηκαν και 15 τροχαία με 26 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 10 στη Μεσσηνία.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η αντικανονική προσπέραση.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο συγκροτήθηκαν 684 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 15.477 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 242 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.964 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 2.001 για υπερβολική ταχύτητα, οι 278 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, οι 221 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 42 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 50 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 86 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 46 για αντικανονικούς ελιγμούς, οι 42 για αντικανονική προσπέραση και οι 70 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.