Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 09:19

Το χρονικό της ένοπλης ληστείας στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης - Τρεις κουκουλοφόροι άρπαξαν 130.000 ευρώ! (βίντεο)

Με λεία 130.000 ευρώ έφυγαν χθες το πρωί από τα ΕΛΤΑ της Μεσσήνης τρεις ληστές, που προφανώς γνώριζαν ότι ήταν ημέρα που ερχόταν η χρηματαποστολή για να πληρωθούν επιδόματα και συντάξεις.

Ήταν 7:15 το πρωί, όταν οι τρεις δράστες έφτασαν έξω από τα ΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Έρμου και Φεσσά με ένα αυτοκίνητο τύπου SUV. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face και κρατώντας όπλα κατευθύνθηκαν προς την είσοδο, όπου ένας εξ αυτών έσπασε την τζαμαρία με βαριοπούλα και μαζί με ακόμα έναν εισέβαλαν στο υποκατάστημα κρατώντας πιστόλια. Ο τρίτος κρατώντας μακρύκαννο όπλο - πιθανόν Καλάσνικοφ- έμεινε έξω φυλώντας τσίλιες.

Οι δύο που μπήκαν στο εσωτερικό κατάφεραν υπό την απειλή των όπλων να πείσουν τους 4 υπαλλήλους, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί να τους υποδείξουν που βρίσκονται τα χρήματα, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φέρει η χρηματαποστολή.

Χωρίς να χάσουν χρόνο άρπαξαν τα χρήματα και αφού επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από όλο το σκηνικό ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου υπαλλήλου ή άλλου πολίτη.

ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας σε παρακείμενες επιχειρήσεις, στοιχεία από τις οποίες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή. Κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος έχει μάλιστα καταγράψει σκηνές από την άφιξη των δραστών με το SUV, το σπάσιμο της τζαμαρίας και τις κινήσεις που έκαναν μπαίνοντας στο υποκατάστημα. Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο τσιλιαδόρος με το μακρύκαννο, φαίνεται να σηκώνει το όπλο στον αέρα με σκοπό προφανώς να εκφοβίσει τους λιγοστούς περαστικούς που ήταν στο σημείο για να μην αντιδράσουν. Αυτοί εμβρόντητοι παρακολουθούσαν μπροστά στα μάτια τους να εκτυλίσσεται μία ένοπλη ληστεία.

Άλλες κάμερες που εξετάζουν οι Αρχές δείχνουν ότι οι δράστες με το αυτοκίνητο πέρασαν από την οδό Καπετάν Κρόμπα, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Με βάση αυτό το στοιχείο εικάζεται ότι φεύγοντας μετά τη ληστεία από την οδό Έρμου, έστριψαν αριστερά στην οδό Μερλοπούλου, αριστερά στην οδό Καρατζά και συνέχισαν μετά την πορεία τους προς την Καπετάν Κρόμπα.

Τα στοιχεία από τις κάμερες πέρα των άλλων εικάζεται ότι θα συμπληρώσουν το παζλ και θα δείξουν την πορεία που τελικά ακολούθησαν οι τρεις δράστες.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Nissan Qashqai με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες δεν είναι γνωστό στις Αρχές για εμπλοκή του σε άλλη εγκληματική πράξη. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και μαρτυρίες από αυτόπτες οι    αστυνομικοί προσπάθησαν να το ταυτοποιήσουν και με όσα είχαν γίνει γνωστά εικάζεται ότι το όχημα είτε είχε κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες, είτε είχε κλαπεί με τον ιδιοκτήτη του να μην έχει προλάβει να το δηλώσει.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Πάντως το συγκεκριμένο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δεν είναι η πρώτη φορά που παραβατικοί το βάζουν στο… μάτι. Τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου 2020 άγνωστοι είχαν διαρρήξει την είσοδο και αφού έψαξαν όλους τους χώρους βρήκαν και άρπαξαν τότε 150 ευρώ σε κέρματα.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο “χτύπησαν” οι δράστες χθες στη Μεσσήνη θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Θουρίας στις 26 Νοεμβρίου 2019.

Και τότε στις 7:15 το πρωί, τρεις δράστες κατά τη διάρκεια της χρηματαποστολής, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά είχαν σπάσει την τζαμαρία και με την απειλή πιστολιού κατάφεραν να αρπάξουν όσα χρήματα τότε δεν είχαν προλάβει να τοποθετήσουν οι υπάλληλοι στο χρηματοκιβώτιο. Είχαν τότε τραπεί σε φύγει με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο στην περιοχή της Μικρομάνης. Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν πάντως λίγα τα περιστατικά ληστειών σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Πελοπόννησο και Αττική.