Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 13:11

Δύο συλλήψεις για 90 κιλά χασίς και 385 δενδρύλλια από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Πάνω από 90 κιλά χασίς για να τα διοχετεύσουν σε πιάτσες τοξικοεξαρτημένων ατόμων, αλλά και 385 δενδρύλλια σε ένα πλήρως οργανωμένο... φυτώριο εσωτερικού χώρου είχαν δύο αδέρφια, τα οποία συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη Νοτιανατολική Αττική από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, αλλά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της υπηρεσίας.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν τουλάχιστον 750.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη των δύο αδερφών, 52 και 60 ετών αντίστοιχα, μετά από πολύμηνες έρευνες και μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων, αλλά και αποτελεσμάτων φυσικών και επιστημονικών μεθόδων προέκυψε ότι οι δύο τους είχαν ανάπτυξη την παράνομή δραστηριότητά τους τουλάχιστον από τον Μάιο χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους στην Κερατέα και σε αγρόκτημα μεγάλης έκτασης, που εκμίσθωναν για τον σκοπό αυτό στα Καλύβια Αττικής, κι ακολούθως διακινούσαν τις παραγόμενες ποσότητες τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

“ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ” ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

Τα δύο αδέρφια προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία άλλων προσώπων ή υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα τόσο οι χώροι καλλιέργειας, όσο και αποθήκευσης των ναρκωτικών ήταν μακριά από τα σπίτια των δραστών, σε απομονωμένη και εκτός αστικού ιστού περιοχή. Στην περιοχή των Καλυβίων είχαν οριοθετήσει και περιφράξει το αγρόκτημα με ψηλό μαντρότοιχο, αλλά δένδρα, ενώ είχαν διαμορφώσει και θερμοκήπια με δίχτυα σκίασης με σκοπό τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας, αλλά και την απόκρυψη των φυτών.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Για την σύλληψή τους οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Μεσσηνία οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης ευρείας κλίμακας επιχείρηση με παράλληλες έρευνες στα σπίτια των δύο αδερφών, αλλά και στο αγρόκτημα.

Στο σπίτι του 52χρονου στην Κερατέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πλήρως οργανωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο εργαστήριο εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης,  όπου καλλιεργούνταν 109 φυτά κάνναβης, σε ισάριθμές γλάστρες με χώμα, ύψους έως και 1,5 μέτρο.

- Πλήρως οργανωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης,  όπου καλλιεργούνταν 59 φυτά κάνναβης, ύψους έως 30 εκατοστά, περίπου.

- Ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 46,2 κιλών.

-  Ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 125 γραμμαρίων.

-  Ποσότητες επεξεργασμένου ελαίου κάνναβης, συνολικού βάρους 212 γραμμαρίων.

- Μικροποσότητες κοκαΐνης.

- 4 τσιγαριλίκια.

- 8 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης.

- 6 ζυγαριές ακριβείας.

- 2 κινητά τηλέφωνα.

- 1 όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

- Το χρηματικό ποσό των 11.800 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

- Εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (πολύμπριζα, χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες, λαμπτήρες υψηλής ισχύος, θερμόμετρα κ.α.).

- Συσκευασίες ριζοβολίας κι υγρών λιπασμάτων.

- Καλούπια και εγκέφαλοι μεταλλικής θερμοπρέσας.

- 1 περίστροφο.

- 1 αεροβόλο πιστόλι.

- 90 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

- 6 κάλυκες φυσιγγίων

Στο αγρόκτημα στα Καλύβια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Σε επτά ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν επί του εδάφους και σε μεγάλες πλαστικές γλάστρες με χώμα 217 φυτά κάνναβης, ύψους έως 2,30 μετά.

- Σε αποθήκη που είχε διαμορφωθεί σε χώρο αποξήρανσης φυτών κάνναβης, ποσότητα ημίχλωρης ακατέργαστης κάνναβης, σε μορφή φούντας ανεστραμμένη προς ξήρανση, συνολικού βάρους 45,5 κιλών.

- Ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων.

- 1 κινητό τηλέφωνο.

- 1 ζυγαριά ακριβείας.

- 1 κυνηγετικό όπλο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Δ.Πλ.