Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 12:01

Εξιχνιάσεις κλοπών στην Καλαμάτα

Δύο κλοπές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα εξιχνίασε η οικεία Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Η μια αφορά στην κλοπή τσάντας που το βίντεο, το οποίο έδειχνε καρέ-καρέ το δράστη να την αρπάζει, έκανε το γύρο των κοινωνικών δικτύων.

 

Πιο αναλυτικά, η παθούσα την περασμένη Τετάρτη άφησε για ελάχιστο χρόνο την τσάντα της πάνω σε μια καρέκλα έξω από ένα μαγαζί στην οδό Μητροπέτροβα, αλλά βγαίνοντας αυτή είχε… εξαφανιστεί. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας 42χρονος Ρομά την είδε να αφήνει την τσάντα και με γρήγορες κινήσεις την άρπαξε και έφυγε. Μέσα στην τσάντα η γυναίκα είχε προσωπικά της έγγραφα, κλειδιά και 100 ευρώ. Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η άλλη περίπτωση αφορά μία κλοπή κουλούρας καλωδίου χαλκού έξω από κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, που έγινε στις 11 του μήνα. Συγκεκριμένα, ένας 43χρονος Ρομά φέρεται πως εκμεταλλεύτηκε ότι εκείνη την ώρα γινόταν φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων έξω από το μαγαζί, βρίσκοντας την ευκαιρία να αρπάξει την κουλούρα το καλώδιο, βάρους 22 κιλών και αξίας 300 ευρώ.

Για την κλοπή σχηματίστηκε σε βάρος του 43χρονου δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας για να εκκινήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Ν.Κ.