Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 08:30

Μεσσηνία: Ηρθε για “διακοπές” και διακινούσε ναρκωτικά

 

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα στις Κιτριές της Δυτικής Μάνης και τον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, ένας 38χρονος Έλληνας κάτοικος Αθήνας και ένας 44χρονος Ρομά. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ.

Πιο αναλυτικά, στη μια περίπτωση που αφορά στον 38χρονο, αξιοποιήθηκε μια πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ότι διακινεί χασίς και κοκαΐνη, και συγκεκριμένα πως διαθέτει το χασίς προς 5 ευρώ το γραμ. και την κοκαΐνη προς 100 ευρώ το γραμ. Ύστερα από επιχείρηση που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στις Κιτριές και στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε πάνω του ένα τσιγαριλίκι χασίς. Στη συνέχεια, κατά την έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο που νοίκιαζε για τις καλοκαιρινές του διακοπές -το οποίο σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιούσε και ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών- οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 3 ανισοβαρείς ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 71,3 γραμ. και ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 8 γραμ.   

Ο 38χρονος ήδη οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών Καλαμάτας και έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Στην άλλη περίπτωση που αφορά στον 44χρονο, αυτός κατηγορείται ότι διακινούσε ηρωίνη στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τον συνέλαβαν βρήκαν στην κατοχή του 9 ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 13,8 γραμ., έτοιμες -σύμφωνα με την Αστυνομία- προς άμεση διακίνηση. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητό τηλέφωνο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.   

Σε βάρος και των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ν.Κ.