Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 09:05

Καλαμάτα: Σύλληψη 15χρονου για τις διαρρήξεις στο Ιστορικό Κέντρο

 

Ένας 15χρονος Καλαματιανός συνελήφθη στις 2 αυτού του μήνα, κατηγορούμενος για τη διάρρηξη τριών μαγαζιών στο ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας -ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε κατηγορείται και ένας ακόμη Έλληνας συνομήλικός του, ως συνεργός στις κλοπές με μπάζα 1.566 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας τουλάχιστον 350 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη και οι κλοπές δημοσιοποιήθηκαν χθες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι τμηματικές εξορμήσεις των αστυνομικών υπηρεσίων στην Περιφέρεια, που ξεκίνησαν με αυτή στη Μεσσηνία, στις 2 του μήνα.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη σύλληψη του ανηλίκου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ο συλληφθείς και ο φερόμενος ως συνεργός του, κατηγορούνται πως τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου παραβίασαν αρχικά τη βοηθητική πόρτα σε ένα ψητοπωλείο και έκλεψαν 800 ευρώ από το ταμείο και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τα 350 ευρώ. Στη συνέχεια φέρονται ότι διέρρηξαν ακόμα ένα κατάστημα εστίασης, παραβιάζοντας αυτή τη φορά την κύρια είσοδο για να μπουν μέσα και να αφαιρέσουν 60 ευρώ από το ταμείο. Έπειτα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, παραβίασαν την κύρια είσοδο σε γνωστό φούρνο και έκλεψαν από το ταμείο και έτερο σημείο του καταστήματος 706 ευρώ. Επιπρόσθετα, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανήλικος που συνελήφθη, μαζί με τον έτερο 15χρονο και κατηγορούμενο ως συνεργό του, είχαν κλέψει το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου από την Καλαμάτα ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στις 18 του ίδιου μήνα και είχε επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Επίσης, από τους αστυνομικούς συνελήφθη και η 53χρονη Ελληνίδα μητέρα του ανήλικου παραβάτη για παραμέληση της εποπτείας του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής εξόρμησης είχαν επίσης συλληφθεί ένας 29χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος Βούλγαρος στην Καλαμάτα για κατοχή 2 γραμ. και 1,8 γραμ. χασίς αντίστοιχα. Ακόμη συνελήφθησαν ένας Έλληνας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ένας 49χρονος Έλληνας Ρομά για στέρηση δελτίου ταυτότητας και δύο Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.