Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 14:10

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 33χρονος Ρομά κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Μεσσήνη

 

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος 33χρονος Ρομά για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των 4 αδερφών στη Μεσσήνη, μετά την απολογία του χθες το μεσημέρι ενώπιον των ανακριτικών αρχών Καλαμάτας.   

Θυμίζουμε ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί σε αστυνομικό μπλόκο στο Άργος την περασμένη Δευτέρα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε από τις 12 αυτού του μήνα ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και εξύβριση.

Ο κατηγορούμενος είχε καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια παραμονές Πρωτοχρονιάς από 4 αδέρφια στη Μεσσήνη, με τους οποίους συνδέεται με κουμπαριά και δούλευε στα χωράφια της οικογένειάς τους.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου, όταν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Μεσσήνης ο μικρότερος από τα 4 αδέρφια φέρεται ότι παρεξηγήθηκε με τον 33χρονο Ρομά και τον έδειρε. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση που έδωσε ο Ρομά σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας στο Νοσοκομείο, τα 4 αδέρφια πήγαν γύρω στις 4 το πρωί στο σπίτι του, μετά το διαπληκτισμό στο μπαρ με το μικρότερο αδερφό, και τον έδειραν. Επίσης, υποστήριξε πως τα αδέρφια πυροβολούσαν στον αέρα για να τον φοβίσουν. Κατά τη διερεύνηση πάντως της υπόθεσης και αφού παρήλθε το αυτόφωρο για τα 4 αδέρφια και προσήλθαν με δικηγόρο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις, προέκυψε ένα βίντεο που δείχνει τον κατηγορούμενο Ρομά να στρέφει ένα όπλο προς τα αδέρφια και να τα πυροβολεί.

Εν τω μεταξύ, οι κάλυκες από πυροβόλο όπλο που περισυνελέγησαν από τους αστυνομικούς της Σήμανσης έξω από το σπίτι του Ρομά στη Μεσσήνη εστάλησαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπως και οι κάλυκες τους οποίους συγγενικό πρόσωπο των 4 αδερφών παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, ισχυριζόμενο ότι είναι από το όπλο με το οποίο ο κατηγορούμενος Ρομά πυροβόλησε προς τα 4 αδέρφια.       

Ν.Κ.