Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 12:27

Καλαμάτα: Γέμιζαν καρότσια σε σούπερ μάρκετ και έφευγαν χωρίς να πληρώσουν!

Αδυναμία στα σούπερ μάρκετ είχαν δύο Ρομά, οι οποίοι γέμιζαν καρότσια με προϊόντα και έφευγαν από τα καταστήματα χωρίς να πληρώσουν αποκομίζοντας μέσα σε 4 μήνες περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 13.300 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 36χρονο και μία 38χρονη από το Ζεφύρι, που μαζί με άγνωστους ακόμα συνεργούς τους πήγαιναν σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της χώρας καταφέρνοντας σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις να φύγουν χωρίς να πληρώσουν τα προϊόντα που έβαζαν στα καρότσια.

Τα δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν έπειτα από εμπεριστατωμένη διερεύνηση και αξιοποίηση αποτελεσμάτων φυσικών και τεχνικών μεθόδων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Από τις 14 Οκτωβρίου 2023 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024 είχαν κλέψει με την παραπάνω μέθοδο προϊόντα από σούπερ μάρκετ σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, καθώς επίσης από την Καλαμάτα, το Ρίο, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τον Βόλο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.