Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 08:27

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας νεαρών Ρομά - Διέπρατταν κλοπές σε σχεδόν όλη τη Μεσσηνία

 

Τέσσερις νεαροί Ρομά συνελήφθησαν τη Δευτέρα μετά από έφοδο της Αστυνομίας στα καταλύματά τους στην Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών Καλαμάτας, οπότε πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια αύριο Πέμπτη, κατηγορούμενοι για τη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας που φέρεται ότι διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε σχεδόν όλη τη Μεσσηνία.

Οι νεαροί, ηλικίας 27, 23, 21 και ένας ανήλικος 15 χρόνων, κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στις κατοικίες τους, προσεχτικά σκεπασμένα με κλαδιά για να μείνουν αθέατα, μια καραμπίνα και 46 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Επίσης, μαζί στην ίδια κρυψώνα, βρέθηκαν και 4 κλεμμένες πινακίδες από 3 διαφορετικά αυτοκίνητα, ένας κυκλοφορητής καλοριφέρ και 2 ηλεκτροβάνες καλοριφέρ. Επιπλέον, οι νεαροί συλληφθέντες φέρονται να έκλεβαν και ρεύμα, γι’ αυτό βαρύνονται και με το αδίκημα της ρευματοκλοπής. Συνολικά, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών οχήματος και πινακίδων κυκλοφορίας από τη Μεσσήνη, την Κορώνη, τον Άρι του Δήμου Καλαμάτας και την Κυπαρισσία.

 

ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Πιο αναλυτικά, για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας των νεαρών Ρομά και τη σύλληψή τους, οργανώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, συγκέντρωσαν ευρήματα που υποδεικνύουν ότι τουλάχιστον από πέρυσι τον Απρίλιο έως και φέτος στις 24 Ιανουαρίου, οι 4 συλληφθέντες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών. Κάποια από αυτά τα βρήκαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της εφόδου, στην κρυψώνα στο έδαφος και σκεπασμένα με κλαδιά, και συγκεκριμένα: ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας που είχαν κλαπεί από όχημα στην περιοχή της Κορώνης πέρυσι στις 10 Απριλίου. Μία πινακίδα που οι κατηγορούμενοι φέρονται να αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο ιδιώτη, το οποίο είχε κλαπεί στις 30 του περασμένου Δεκεμβρίου από τη Μεσσήνη. Το εν λόγω αυτοκίνητο βρέθηκε μάλιστα βραδινές ώρες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρατημένο στην Πιλαλίστρα. Σε αυτό ήταν πάνω τοποθετημένες πινακίδες, οι οποίες ανήκαν σε άλλο όχημα και είχαν κλαπεί νωρίτερα την ίδια μέρα (31 Δεκεμβρίου 2023) από τον Άρι του Δήμου Καλαμάτας. Ακόμη, κάτω από τα κλαδιά, βρέθηκε και μία πινακίδα κυκλοφορίας που είχε κλαπεί φέτος στις 24 Ιανουαρίου από αυτοκίνητο στην Κυπαρίσσια. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πινακίδα οι κατηγορούμενοι είχαν παραποιήσει ένα από τα γράμματα, κολλώντας πάνω μονωτική ταινία για να δείχνει διαφορετικό γράμμα.

Ν.Κ.