Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 20:11

Μεσσηνία: Ελεύθεροι οι Ρομά που συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στην Πιλαλίστρα

 

Ελεύθεροι με μόνο περιοριστικό όρο για τον καθένα την παρουσία μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν την Πέμπτη μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας και οι τρεις νεαροί Ρομά, ηλικίας 27, 23 και 21 χρόνων, που συνελήφθησαν μαζί με έναν 15χρονο ανήλικο ομόφυλό τους την περασμένη  Δευτέρα, μετά από έφοδο της Αστυνομίας στα καταλύματά τους στην Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.

Οι 4 νεαροί (σ.σ. ο ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη σύλληψή του) κατηγορούνται για συγκρότηση από πέρυσι τον Απρίλιο εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα αφού οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στις κατοικίες τους, προσεχτικά σκεπασμένα με κλαδιά, μια καραμπίνα και 46 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Επίσης, μαζί στην ίδια κρυψώνα, βρέθηκαν και 4 κλεμμένες πινακίδες από 3 διαφορετικά αυτοκίνητα, ένας κυκλοφορητής καλοριφέρ και 2 ηλεκτροβάνες καλοριφέρ.

Οι νεαροί συλληφθέντες απολογήθηκαν την Πέμπτη για συνολικά 3 περιπτώσεις κλοπών, και συγκεκριμένα ενός αυτοκινήτου και των προαναφερόμενων πινακίδων κυκλοφορίας, που είχαν κλαπεί από τη Μεσσήνη, την Κορώνη, τον Άρι του Δήμου Καλαμάτας και την Κυπαρισσία.