Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 08:12

4 νεκροί σε τροχαία τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

 

Στον πιο αιματοβαμμένο μήνα εξελίχθηκε ο πρώτος μήνας του χρόνου για τη Μεσσηνία καθώς θρήνησε 4 ανθρώπους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Όταν, μάλιστα, στην άσφαλτο όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Ιανουάριο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 5 άνθρωποι σε 4 θανατηφόρα τροχαία και 17 τραυματίστηκαν, σε σύνολο 14 τροχαίων.

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο του χρόνου στη Μεσσηνία έγινε στις 18 Ιανουαρίου λίγο έξω από τη Μεσσήνη, όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου οδηγού της μηχανής, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το θύμα.

Στις 22 του ίδιου μήνα, κοντά στη Φαρακλάδα Τριφυλίας, ο 30χρονος οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και βγήκε από το δρόμο, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί καταλήγοντας σε παρακείμενο ποτάμι. Από το αυτοκίνητο νεκρός ανασύρθηκε ο 25χρονος συνοδηγός, ενώ μία 15χρονη βαριά τραυματισμένη που διακομίστηκε μαζί με τον επίσης βαριά τραυματισμένο οδηγό στο νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 23 Ιανουαρίου, το αγροτικό που οδηγούσε ένας 95χρονος, κάτοικος Τραχήλας Δυτικής Μάνης, “βούτηξε” στο γκρεμό και έπεσε στα βράχια της παραλίας “Καταφύγι”, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Τον περασμένο μήνα στη Μεσσηνία συνέβη επίσης ένα ατύχημα στο Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ, όπου μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να διακομιστεί διασωληνωμένος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Επίσης τον Ιανουάριο, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν και 9 τροχαία με 15 ελαφρά τραυματίες.  

Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και οι παραβιάσεις προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν 663 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 11.309 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 153 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.334 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.564 για υπερβολική ταχύτητα, οι 254 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 166 για ΚΤΕΟ, οι 157 για μη χρήση κράνους οι 47 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οι 36 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.

Ν.Κ.