Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 08:27

72χρονος από το Βαρθολομιό Ηλείας παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ - Πήρε 500 ευρώ από 36χρονο Καλαματιανό

 

Με απάτη ένας 72χρονος από το Βαρθολομιό Ηλείας φέρεται να απέσπασε 500 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός 36χρονου Καλαματιανού, παριστάνοντας τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ.  

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο γειτονικό νομό, μετά από καταγγελία του 36χρονου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ότι νωρίτερα την ίδια μέρα ένας άγνωστος άνδρας επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος «power pass», κατάφερε να αποκτήσει τους κωδικούς πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς, πραγματοποιώντας δύο συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο παθών, ο άγνωστος άνδρας προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον έπεισε να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς της χρεωστικής του κάρτας, και με τον τρόπο αυτό κατάφερε πρόσβαση στον λογαριασμό του e-banking προβαίνοντας σε δύο μεταφορές χρημάτων των συνολικά 500 ευρώ.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Καλαμάτας δεν άργησαν να εντοπίσουν τον δικαιούχο του λογαριασμού όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Πηνειού, συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα τον 72χρονο Έλληνα στο σπίτι του, στο Βαρθολομιό.

Ο ηλικιωμένος ήδη οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές Καλαμάτας και αφέθηκε ελεύθερος, αφού παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.