Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 11:02

Καλαμάτα: Δύο συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό μαθητή – Δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι υπόλοιποι δράστες

 

Συνελήφθη το ίδιο βράδυ ο 16χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό ενός συνομήλικου συμμαθητή του το μεσημέρι της Πέμπτης από ομάδα 5 κουκουλοφόρων νεαρών, έξω από το 3ο Γυμνάσιο της πόλης.

Επίσης, συνελήφθη και ο 75χρονος πατέρας του για την παραμέληση της εποπτείας του. Και οι δύο, πατέρας και γιος, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα με εισαγγελική εντολή, ενώ κανένας άλλος από τους 4 δράστες δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Εν τω μεταξύ, οι γονείς του 16χρονου παθόντα κατέθεσαν μήνυση και αναμένεται από το Δικαστήριο Ανηλίκων Καλαμάτας να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ο ξυλοδαρμός συνέβη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ο 16χρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ πήγε στο 3ο Γυμνάσιο για να πάρει μια φίλη του. Εκεί, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον δέρνουν με κλωτσιές και μπουνιές στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, 5 νεαρά άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους -ενώ ο παθών αναγνώρισε τον συλληφθέντα συμμαθητή του ως έναν από τους δράστες.

Θυμίζουμε ότι ομαδικοί ξυλοδαρμοί στην Καλαμάτα από ομάδες εφήβων είχαν συμβεί και πέρυσι τον Απρίλιο και το Μάιο. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου της 22ας Απριλίου, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, μια ομάδα 10-15 νεαρών επιτέθηκε σε έναν ενήλικο άνδρα χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα.

Η Αστυνομία είχε συλλάβει τότε τρεις ανηλίκους 15, 16 και 17 ετών, ενώ ένας ακόμα 16χρονος διέφυγε της σύλληψης. Στις 5 Μαΐου στην πλατεία Υπαπαντής, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής με μαγαζιά και εστιατόρια ανοιχτά, δύο μαθητές, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικούς τους. Ως δράστες συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι, ανάμεσά τους και ένας 15χρονος συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό που προηγήθηκε στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς και ο 16χρονος που είχε διαφύγει της σύλληψης.

Ν.Κ.