Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 14:30

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες: Περιπτεράς στην Καλαμάτα το νέο θύμα

 

Μία ακόμα απάτη της συμμορίας των Θεσσαλονικιών που έκλεβαν τους σειριακούς αριθμούς προπληρωμένων καρτών και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την οποία φέρονται να διέπραξαν με διαφορετική σύνθεση στις 2 του τρέχοντος μήνα, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Θύμα σε αυτή την περίπτωση, που έρχεται να προστεθεί στις άλλες 14 απάτες που εξιχνίασε η Ασφάλεια στις αρχές αυτού του μήνα, ήταν ένας περιπτερούχος στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ένας 61χρονος πατέρας και ο 35χρονος γιος του, αλλά αυτή τη φορά την τριάδα των κατηγορουμένων συμπληρώνει μια 41χρονη γυναίκα. Η συμμορία των τριών προαναφερόμενων κατηγορουμένων μαζί με έναν ακόμα 26χρονο που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα, φέρονται ότι έκλεβαν τους σειριακούς αριθμούς προπληρωμένων καρτών εξαπατώντας περιπτερούχους και καταστηματάρχες ψιλικών και μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα, τη Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και άλλες περιοχές της χώρας, από τις 16 του περασμένου Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Αρχικά είχαν εξιχνιαστεί συνολικά 14 απάτες (οι 4 σε βάρος 2 περιπτερούχων και 2 ιδιοκτητών μίνι μάρκετ στην Καλαμάτα, ανήμερα της Υπαπαντής) και μία απόπειρα απάτης στην Καλαμάτα, επίσης ανήμερα της Υπαπαντής.

Ειδικότερα, ο 35χρονος προσποιούμενος τον πελάτη ζητούσε μια προπληρωμένη κάρτα (paysafe card) των 100 ευρώ, και έβγαζε το κινητό του για να πληρώσει ανέπαφα. Με το πρόσχημα αυτό φέρεται ότι ξεγέλασε τους παθόντες, σαρώνοντας τον κωδικό QR της προπληρωμένης κάρτας, προσθέτοντας έτσι στον προσωπικό του λογαριασμό online πληρωμών το ποσό των 100 ευρώ. Στη συνέχεια επέστρεφε την paysafe card με την δικαιολογία ότι δεν είχε στην άυλη κάρτα του επαρκές υπόλοιπο για να την αγοράσει.

Για την καινούργια εξιχνίαση με θύμα τον περιπτερούχο στην Καλαμάτα, η Ασφάλεια σχημάτισε σε βάρος της 41χρονης, του 61χρονου πατέρα και του 35χρονου γιού του, νέα δικογραφία για κλοπή.