Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 08:27

Εφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

 

Σε στοχευμένη επιχείρηση σε καταυλισμούς και σπίτια όπου διαμένουν Ρομά στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, το Μαυρομμάτι Παμίσου και τα “Κουβέλια” της Μεσσήνης, προχώρησαν χθες το πρωί οι δυνάμεις της Αστυνομίας συλλαμβάνοντας 9 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων σε παραπήγματα και κατοικίες, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μεταξύ άλλων ένα κυνηγετικό όπλο, μικροποσότητες ναρκωτικών και ένα αλυσοπρίονο.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Τμήματος Μεσσήνης και τις ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων συνελήφθησαν 9 άτομα, και συγκεκριμένα: Στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας συνελήφθη μια 57χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο κατάλυμά της οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο με σβησμένους σειριακούς αριθμούς. Επίσης, η ίδια συνελήφθη και για ρευματοκλοπή, όπως και δύο ακόμα συγγενής της, ένας 27χρονος και ένας 29χρονος. Ένας 32χρονος στο ίδιο χωριό για ναρκωτικά, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 2 διαφορετικές ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 3,7 γραμ. Μια 33χρονη γιατί οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι της 1,2 γραμ. χασίς και ένας 45χρονος για κατοχή 1,2 γραμ. κοκαΐνης.

Στο Μαυρομμάτι Παμίσου συνελήφθη ένας 20χρονος για ρευματοκλοπή, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος αφού βρέθηκε έξω από το σπίτι του κρυμμένο ένα αλυσοπρίονο που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή του.

Στον καταυλισμό “Κουβέλια” στη Μεσσήνη συνελήφθη μια 40χρονη για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, καθώς στον περιβάλλοντα χώρο του παραπήγματός της υπήρχαν διασκορπισμένα σκουπίδια και λίμναζαν βρόμικα νερά. Τέλος συνελήφθη και ένας 19χρονος για παράβαση ΚΟΚ, καθώς οδηγούσε όχημα στερούμενος άδειας οδήγησης.