Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 08:47

19χρονος διακινούσε ναρκωτικά στην Καλαμάτα

 

Περισσότερα από 14 γραμμάρια κοκαΐνης έκρυβε ένας 19χρονος Έλληνας στο φούρνο μικροκυμάτων του σπιτιού του στην Καλαμάτα, μέσα σε ένα μπολ με… ρύζι για να την προστατεύει από την υγρασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πωλούσε την κοκαΐνη σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών προς 100 ευρώ το γραμ., ενώ φέρεται ότι εμπορευόταν και χασίς προς 5 ευρώ το γραμ. Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του 161,7 γραμ. χασίς, μία ζυγαριά ακριβείας και αντικείμενα συσκευασίας. Ο συλληφθείς έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας μεθαύριο Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τον 19χρονο πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης στο σπίτι του όπου μετέβησαν για έρευνα, καθώς στην υπηρεσία τους είχε περιέλθει πληροφορία ότι τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα ο συγκεκριμένος κατέχει και διακινεί ποσότητες κοκαΐνης και χασίς μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή. Έτσι κατόπιν σωματικής έρευνας και έρευνας που ακολούθησε στους χώρους του σπιτιού του, ο συλληφθείς βρέθηκε να κατέχει:

  • Ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 14,2 γραμμαρίων,
  • ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 161,7 γραμμαρίων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
  • κινητό τηλέφωνο (το οποίο κατασχέθηκε) και
  • το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, η σύλληψη του 19χρονου ήταν το αποτέλεσμα της “εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία”.

Ν.Κ.