Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 20:39

Μετέφερε στην Καλαμάτα 10.000 δόσεις ηρωίνης!

Τη μεταφορά ηρωίνης 10.000 δόσεων έκανε μια 39χρονη για λογαριασμό ναρκέμπορου. Εφερνε από την Αθήνα στην Καλαμάτα 973 γραμμάρια μαύρης ηρωίνης και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα διόδια των Αρφαρών. Θα άφηνε τα πακέτα που κουβαλούσε με το αυτοκίνητο έξω από την πόλη, και θα επέστρεφε στην Αθήνα για να πληρωθεί 300 ευρώ.

 

Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας την συνέλαβε χθες το μεσημέρι, σε μπλόκο που είχε στηθεί μετά από πληροφορία ότι ένα αυτοκίνητο Peugeot μετέφερε ηρωίνη. Οι αστυνομικοί ήξεραν μόνο τι αυτοκίνητο οδηγεί ο μεταφορέας και τον αριθμό της πινακίδας και αυτά μια ώρα πριν την σύλληψη. Οταν η 39χρονη σταμάτησε στο σήμα τους δεν τους εξέπληξε ότι ήταν γυναίκα, αφού τα ναρκωτικά συνηθίζουν να μεταφέρουν άτομα που δεν κινούν υποψίες. Το αυτοκίνητο έγινε φύλλο και φτερό και την ηρωίνη οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένη στο φίλτρο του αεραγωγού της καμπίνας, καθώς και ένα βραχάκι 0,2 γραμμάρια στο πατάκι του οδηγού. Η μεγάλη ποσότητα ήταν χωρισμένη σε δύο πακέτα των 500 γραμ. και 473 γραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” η συλληφθείσα δεν ερχότανε πρώτη φορά στην Καλαμάτα για να αφήσει πακέτο με ηρωίνη και να φύγει. Οι ίδιες πηγές λένε πως δούλευε ως μεταφορέας για λογαριασμό τσιγγάνου εμπόρου ναρκωτικών από το Μενίδι. Στην Καλαμάτα δεν ήξερε ποιος θα έπαιρνε το πακέτο, καθώς η ίδια δεν ερχότανε σε επαφή με τους αγοραστές, κι ούτε έχει σχέση ή δεσμούς με τη Μεσσηνία. Οπως μάθαμε μένει στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα και είναι άνεργη. Στο σπίτι της έκανε έρευνα το τοπικό τμήμα Ασφαλείας και βρήκε μικροποσότητα χασίς και μια μηχανική ζυγαριά. Παράλληλα οι αστυνομικοί έψαξαν τον τσιγγάνο ναρκέμπορο στο σπίτι του στο Μενίδι. Ομως είχε εξαφανιστεί και καταζητείται, ενώ στην έρευνα που έκαναν δεν βρήκαν ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί στην Καλαμάτα κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και 60 ευρώ που είχε μαζί της η συλληφθείσα. Σήμερα νωρίτερα το μεσημέρι την οδήγησαν στον εισαγγελέα ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά ηρωίνης και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια. Η ίδια μάθαμε πως είπε ότι δεν είναι ναρκομανής ενώ σε μικρή ηλικία είχε συλληφθεί για μια μικροποσότητα.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις και τις τιμές χονδρικής στην αγορά ναρκωτικών, η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης αξίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ και μπορεί να ξεπερνά και τα 15.000 ευρώ.

Ν.Κ.