Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 10:01

Εκβιασμός Μεσσήνιου εμπόρου ελαιολάδου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εκβιασμός Μεσσήνιου εμπόρου ελαιολάδου

Εναν έμπορο ελαιόλαδου από την περιοχή της Οιχαλίας εκβίαζε ένας 77χρονος από την Ηλιούπολη Αττικής, ζητώντας του 1.500 ευρώ επειδή... αρρώστησε από το λάδι του.

Ο 77χρονος, ένας συνταξιούχος έμπορος, ζητούσε τα χρήματα λέγοντας ότι έφαγε νοθευμένο λάδι που είχε πουλήσει ο Μεσσήνιος έμπορος στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ηλιούπολης.

Για να του αποσπάσει μάλιστα το ποσό απειλούσε ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον σύρει στα δικαστήρια. Τελικά, μετά από παζάρια πήρε 250 ευρώ - αλλά τα χρήματα τα είχε προσημειώσει η Ασφάλεια Καλαμάτας, κι έτσι αστυνομικοί της υπηρεσίας τον συνέλαβαν προχθές το βράδυ στην Ηλιούπολη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του. 

Πιο αναλυτικά, πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Μεσσήνιος έμπορος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αθηναίο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαβάσει πως ο Μεσσήνιος φέρεται να πωλούσε νοθευμένο ελαιόλαδο. Αρχισε λοιπόν να του λέει ότι έφαγε το λάδι που είχε πουλήσει στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ηλιούπολης κι άρχισε να έχει προβλήματα με την υγεία του και να τρέχει στα νοσοκομεία. Ο Μεσσήνιος ανέβηκε μάλιστα στην Αθήνα για να τον συναντήσει από κοντά. Ο συλληφθείς τού συστήθηκε και επανέλαβε αυτά που του είχε πει και στο τηλέφωνο. Στην κατά πρόσωπο συνάντηση, ο Αθηναίος πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ανοιχτά στον έμπορο ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον σύρει στα δικαστήρια αν δεν του δώσει 1.500 ευρώ. 

Με τα πολλά, κατέληξαν να δώσει ο Μεσσήνιος 250-300 ευρώ, τα οποία όμως εκείνος προφασίστηκε ότι δεν τα έχει πάνω του. Του είπε λοιπόν ότι θα κατέβει στην Καλαμάτα να τα μαζέψει και θα τον πάρει τηλέφωνο. Ομως ο έμπορος ελαιόλαδου δεν έχασε τον καιρό του, πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και το κατήγγειλε. Η Ασφάλεια κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά, κι έτσι προχθές υπό τις οδηγίες των αστυνομικών ο Μεσσήνιος έμπορος επικοινώνησε ξανά με τον Αθηναίο - ο οποίος άρχισε να του λέει ότι μπήκε και πάλι στο νοσοκομείο και να βιαστεί να του δώσει τα χρήματα αν θέλει να σιωπήσει. 

Ο έμπορος συμφώνησε, όπως τον συμβούλεψαν οι αστυνομικοί, και έκλεισε ραντεβού στον 77χρονο για τις 4 προχθές το απόγευμα σε μια πλατεία της Ηλιούπολης, όπου είχαν συναντηθεί και την πρώτη φορά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας φυσικά τον συνόδευσαν και παρακολουθούσαν κρυμμένοι. Ο έμπορος πλησίασε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο Αθηναίος, και όπως τον είχαν καθοδηγήσει να κάνει οι αστυνομικοί, μίλησε μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Του έδωσε τα προσημειωμένα χρήματα, πήρε τα δημοσιεύματα που του έδωσε ο κατηγορούμενος και απομακρύνθηκε. Ολο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί δεν τους έχασαν από τα μάτια τους - και όταν ξεκίνησε ο Αθηναίος να φύγει, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν. 

Χθες ο 77χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο.

Ν.Κ.

Σχόλια  

0 # Ό,τι να είναι 12-03-2016 14:20
Δηλαδή,πρόκειτα ι για εκείνον τον έμπορο,τον οποίον προ καιρού και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας σας, άλλων εντύπων και ανακοίνωση του αρμόδιου οργάνου, κατήγγειλε ο ΕΦΕΤ,
γνωστοποιώντας τα στοιχεία του, σχετικά με διάθεση ποσοτήτων νοθευμένου ελαιολάδου σε κοινωνικό παντοπωλείο δήμου της Αττικής. Έτσι ; Το τρέχον περιστατικό έλαβε χώρα στην Ηλιούπολη Αττικής. Γράφετε,οτι την σύλληψη διενήργησαν όργανα της ασφάλειας Καλαμάτας και οτι μετά την σύλληψη,η οποία,επαναλαμβ άνω, έλαβε χώρα στην Ηλιούπολη Αττικής,προσήγα γαν τον συλληφθέντα στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Πέραν του ό,τι διανθίζετε το άρθρο σας, παραθέτωντας έμμεσα προσωπικές απόψεις σας,όπερ είναι απαράδεκτο, σας φαίνονται λογικά αυτά που γράφετε ; Για να σας βοηθήσω,μας περιγράφετε λεπτομερώς και υπό κλίμα εμφανούς ενθουσιασμού, οτι όργανα ασφάλειας μίας περιφέρειας,διε νήργησαν,μετά από σχεδιασμό, σύλληψη σε άλλη περιφέρεια,στην οποία δεν είχαν καμία αρμοδιότητα και οτι προσήγαγαν τον συλληφθέντα στον εισαγγελέα της περιφέρειας τους, αντί σε αυτόν του τόπου διαμονής του συλληφθέντος. Μας περιγράφετε λεπτομερώς σειρά παράτυπων πράξεων οργάνων,χωρίς να το γνωρίζετε ή να το αντιλαμβάνεσθε έστω και θεωρείτε οτι το θέμα έχει όπως το περιγράφετε.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER