Κυριακή, 01 Μαϊος 2016 12:46

14.000 βεγγαλικά κατασχέθηκαν σε Καλαμάτα και Μεσσήνη μόνο την Μ. Παρασκευή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
14.000 βεγγαλικά κατασχέθηκαν σε Καλαμάτα και Μεσσήνη μόνο την Μ. Παρασκευή

 

Σχεδόν 14.000 κροτίδες και παιδικά αθύρματα κατέσχεσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας από 3 καταστήματα της Καλαμάτας και της Μεσσήνης μόνο την Μεγάλη Παρασκευή.

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στη Καλαμάτα, σε δύο περιπτώσεις, καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας, στη Μεσσήνη, σε ακόμη μία περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρείς Ελληνες, δύο 60χρονοι και μία 51χρονη, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τα παιδικά αθύρματα. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε περίπτερο, ιδιοκτησίας 44χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία απουσίαζε και αναζητείται, με προσωρινά υπεύθυνο 60χρονο, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -1800- παιδικά αθύρματα.

Στη δεύτερη περίπτωση επίσης στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα 60χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -93- παιδικά αθύρματα.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Μεσσήνη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 58χρονου, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, με προσωρινά υπεύθυνη 51χρονη, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -11.925- παιδικά αθύρματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο. 

Η Ελληνικής Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής: 

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. 
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε. 
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους. 
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού. 
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα. 
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. 
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. 

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER