Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 18:31

Καλαμάτα: 6 χρόνια για 600 γραμ. χασίς

Σε κάθειρξη 6 χρόνων, με το ελαφρυντικό ότι επέδειξε για μεγάλο διάστημα καλή συμπεριφορά μετά τη σύλληψή του, καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Ελληνα κατηγορούμενο, για διακίνηση 600 γραμ. χασίς. 

Ο κατηγορούμενος, πέρυσι τον Οκτώβριο, περνούσε από την πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν πάνω του 2,5 γραμ. χασίς. Η συνέχεια δόθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, που έτσι κι αλλιώς είχε δεχτεί καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος διακινεί χασίς, αλλά ποτέ πριν δεν τον είχε συλλάβει. Μετά όμως την προσαγωγή του στο τμήμα για τη μικροποσότητα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του. Εκεί, κάτω από ένα κρεβάτι βρήκαν τα 600 γραμ. χασίς, επιμερισμένα σε 5 διαφορετικές ποσότητες, καθώς και μια ζυγαριά στην κουζίνα και ναρκωτικά χάπια. Χθες στην απολογία του ο κατηγορούμενος και η αδελφή του, η οποία κατέθεσε νωρίτερα, υποστήριξαν ότι τα χάπια ανήκαν στη μητέρα και την άλλη τους αδελφή και είχαν ιατρική συνταγή. Οσο για τη ζυγαριά, ο ίδιος ο κατηγορούμενος την δικαιολόγησε λέγοντας ότι ζύγιζε με αυτήν το μανιτάρι τρούφα προκειμένου να το πουλά, το οποίο είχε και στο ψυγείο του. Το χασίς -ισχυρίστηκε- ήταν δικής του παραγωγής και είχε φυτέψει ένα δέντρο και από εκεί προερχόταν και η ποσότητα. Μάλιστα -όπως κατέθεσε και ο αστυνομικός χθες στη δίκη- πήγε τους αστυνομικούς σε έναν καλαμιώνα έξω από την πόλη, όπου εκεί υποστήριξε ότι είχε φυτέψει το χασισόδεντρο, όμως κάθε ίχνος καλλιέργειας ή υπολειμμάτων είχε χαθεί επειδή τα πήρε το νερό στις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό θα μείνει ελεύθερος, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. 

 

Ν.Κ.