Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:30

Καλαμάτα: Από 3 χρόνια σε 2 Αλβανούς για ληστεία με ψεύτικο όπλο 

 

Σε 3 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, με αναστολή και με τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι, που κατάφεραν το Φεβρουάριο του 2013 να ξεγελάσουν παντοπώλη στην περιοχή της Τέντας στην Καλαμάτα και να τον ληστέψουν με ένα όπλο παιχνίδι. 

Την ώρα της ληστείας μπήκε μέσα και μια πελάτισσα, η οποία πάνω στην ταραχή της δεν μπορούσε μετά στο Τμήμα να αναγνωρίσει τους κατηγορούμενους. Ο ένας ωστόσο εξ αυτών, μόλις την είδε προβληματισμένη, γύρισε αυθόρμητα και της είπε ότι αυτός είναι που έκανε τη ληστεία. Αλλωστε, με το που τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους βρήκαν να κρύβονται στο πάρκινγκ έξω από την Τέντα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια, παραδέχτηκαν αμέσως ότι αυτοί μπήκαν στο παντοπωλείο και πήραν 600 ευρώ, με την απειλή του ψεύτικου όπλου. 

Στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί σε 5 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

 

Ν.Κ.