Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 17:07

Μεσσηνία: 5 χρόνια σε 20χρονο για διακίνηση χασίς

Σε κάθειρξη 5 χρόνων και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 20χρονος Ελληνας, κατηγορούμενος για την διακίνηση 23,2 γραμμαρίων χασίς.

Ο 58χρονος πατέρας του αθωώθηκε για την ίδια κατηγορία, αλλά καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 300 ευρώ για μια καραμπίνα, για την οποία δεν είχε φροντίσει να ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής. Αθώο κήρυξε το δικαστήριο τον 39χρονο τσιγγάνο συγκατηγορούμενό τους γιατί αν και είχε κατηγορηθεί ως προμηθευτής τους, οι αστυνομικοί δεν του βρήκαν ναρκωτικά σε μια αγοραπωλησία παγίδα που “έστησαν”, βάζοντας τον 20χρονο να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει 90 γραμμάρια χασίς. Χθες στο δικαστήριο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε ότι η Ασφάλεια αρχικά παρακολουθούσε το τηλέφωνο του καταδικασθέντα γιατί ήταν ύποπτος για τη διάπραξη κλοπών.

 

ΟΙ 21 ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Ο νεαρός, μαθητευόμενος σε σχολή του ΟΑΕΔ, είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο και έμενε στο Ασπρόχωμα μόνος και όπως είπε ο συνήγορός του αλλά και ο πατέρας του στην απολογία του, έμπλεξε με μια παρέα και ξεκίνησε το χασίς. Οι αστυνομικοί λοιπόν δεν ανακάλυψαν τους διαρρήκτες που έψαχναν, έφτασαν όμως μέσα από την καταγραφή συνολικά 21 συνομιλιών να συλλάβουν πέρυσι στις 6 Φεβρουαρίου τον γιο και τον πατέρα για διακίνηση χασίς και κοκαΐνης. Συγκεκριμένα, σε έρευνα στο δωμάτιο του νεαρού κατηγορούμενου στο Ασπρόχωμα, στο κομοδίνο του, βρήκαν τα 23,2 γραμμάρια χασίς επιμερισμένα σε 10 ανισοβαρείς συσκευασίες, τυλιγμένες σε χαρτί και έτοιμες προς πώληση, όπως κατέθεσε χθες στη δίκη ο αστυνομικός. Επίσης, εκεί βρήκαν και τον πατέρα του καταδικασθέντα, καθώς και το κυνηγετικό όπλο για το οποίο καταδικάστηκε ο 58χρονος, ο οποίος υποστήριξε στην απολογία του ότι ναι μεν ήξερε ότι ο γιος του παίρνει ναρκωτικά και γι’ αυτό τσακώνονταν συνέχεια, αλλά μαζί δεν έμεναν. Είχε πάει για ένα βράδυ από το χωριό -όπως ισχυρίστηκε- επειδή την επομένη είχε μια δουλειά στην Καλαμάτα. Ο συνήγορός του εξάλλου είπε στο δικαστήριο ότι στο σύνολο των 21 συνομιλιών, μόνο μία υπάρχει με τον πατέρα και από αυτή δεν προκύπτει καμία απολύτως ενοχή.

 

ΑΘΩΟΣ Ο ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ

Ο τσιγγάνος κατηγορήθηκε γιατί ο 20χρονος τον κατονόμασε ως προμηθευτή του. Οι αστυνομικοί μάλιστα έβαλαν τον νεαρό κατηγορούμενο να του τηλεφωνήσει για να συναντηθούν και να αγοράσει ναρκωτικά. Ο τσιγγάνος πήγε στο ραντεβού, αλλά ούτε πάνω του, ούτε και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε τίποτα. Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε πάντως χθες στην απολογία του ότι είναι κουμπάροι με τον 39χρονο και φίλοι με το γιο του, οπότε όταν οι αστυνομικοί ρωτούσαν ποιος είναι ο προμηθευτής του, αυτός φοβήθηκε και είπε για τον συγκατηγορούμενό του. Και επειδή εκτός από τη δική του μαρτυρία δεν υπήρχε άλλο στοιχείο, το δικαστήριο αθώωσε τον τσιγγάνο μετά και από την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα. Οσο για τον νεαρό καταδικασθέντα, στην απολογία του αρνήθηκε ότι πωλούσε ναρκωτικά και ισχυρίστηκε ότι με την παρέα του άρχισαν το κάπνισμα χασίς και ό,τι ακουγόταν στις συνομιλίες ήταν το αλισβερίσι που είχαν για να παίρνουν ναρκωτικά για την πάρτη τους.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Ν.Κ.