Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 10:42

Έληξε η αποχή συμβολαιογράφων της Μεσσηνίας: Ξεκινά η πιστοποίηση για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

 

Ούτε χθες έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, καθώς ήταν η τελευταία μέρα της αποχής των συμβολαιογράφων και στη Μεσσηνία.

Ωστόσο, η αποχή λήγει από σήμερα, όπως αποφάσισε η τακτική γενική τους συνέλευση και γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες. Οι συμβολαιογράφοι λοιπόν του Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας καλούνται πλέον να πάρουν κωδικό, να πιστοποιηθούν και να υπογράψουν τη σύμβαση με την πάροχο εταιρεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο πρόεδρός τους Παναγιώτης Δουμουλάκης ανέφερε πάντως μιλώντας στην “Ε” ότι παρά τη λήξη της αποχής είναι δύσκολο να ξεκινήσουν τόσο άμεσα οι πλειστηριασμοί - όπως για παράδειγμα από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που αναγκαστικά θα καθυστερήσουν τη διαδικασία.

Να θυμίσουμε ότι οι συμβολαιογράφοι απείχαν από πέρυσι στα τέλη Οκτωβρίου και δεν είχαν υπογράψει με την ιδιωτική εταιρεία τη σύμβαση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η διαφωνία τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην συμμετάσχουν στην πιστοποίηση και σε όλες τις προκαταρκτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πράξεις, με εξαίρεση τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της Αθήνας – Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου που ήδη διαθέτει την πλατφόρμα. Ετσι, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προς το παρόν γίνονται μόνο στα γραφεία πιστοποιημένων συμβολαιογράφων της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ οι συμβολαιογράφοι της Μεσσηνίας και της υπόλοιπης χώρας θα ξεκινήσουν τώρα τη διαδικασία αυτή, οπότε μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες χρειάζεται να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, θα πρέπει να μεσολαβήσει και κάποιος χρόνος προκειμένου να περάσουν στην πλατφόρμα και οι πλειστηριασμοί που διαφορετικά θα γίνονταν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Ν.Κ.