Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 21:00

Κάθειρξη έως 15 χρόνια για την απαγωγή Κινέζας στους 4 ομοεθνείς της δράστες

Στο πορτ μπαγκάζ δεμένη και φιμωμένη βρήκαν οι αστυνομικοί την απαχθείσα

Στο πορτ μπαγκάζ δεμένη και φιμωμένη βρήκαν οι αστυνομικοί την απαχθείσα

Ποινές κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 4 Κινέζους, οι οποίοι πέρυσι το Φεβρουάριο απήγαγαν από τη Μεσσήνη μια ομοεθνή τους με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από τον έμπορο σύζυγό της. Οι απαγωγείς -όπως φάνηκε από την ακροαματική διαδικασία- έδρασαν με εντολές άλλου ομοεθνούς τους, του "μεγάλου αφεντικού" όπως τον χαρακτήριζαν σε σημείωμα που βρέθηκε πάνω τους.
Τα σχέδιά τους χάλασαν όταν, στο δρόμο για την Αθήνα όπου θα μετέφεραν τη γυναίκα, αστυνομικοί πήγαν να τους σταματήσουν για έλεγχο ρουτίνας στα Παραδείσια. Καθώς λοιπόν δεν σταμάτησαν στο σήμα της Αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη. Το Αudi των δύο κατηγορούμενων βγήκε από το δρόμο μετά τη σήραγγα Αρτεμισίου και τράκαρε στις προστατευτικές μπάρες. Τότε το παράτησαν και διέφυγαν με το τζιπ που οδηγούσαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι - οι οποίοι στη διάρκεια της καταδίωξης προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο στους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί άκουσαν τα χτυπήματα της δεμένης και φιμωμένης γυναίκας από το πορτ-μπαγκάζ, όταν πλησίασαν το παρατημένο αυτοκίνητο. Οι 4 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία λίγη ώρα αργότερα στην Αργολίδα.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε καθέναν από τους 4 Κινέζους είναι:
Κάθειρξη 10 χρόνων και 10 μηνών για αρπαγή, πλαστό διαβατήριο και δήλωση πλαστών στοιχείων, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κάθειρξη 10 χρόνων για αρπαγή. Κάθειρξη 15 χρόνων και 2 μηνών για ληστεία, αρπαγή, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Κάθειρξη 15 χρόνων και 1 μήνα για ληστεία, αρπαγή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι δύο που καταδικάστηκαν για ληστεία είναι ο οδηγός και ο επιβαίνων στο Αudi. Πάνω στον έναν από αυτούς είχε βρεθεί το κινητό της απαχθείσας και 900 ευρώ που η γυναίκα είχε μέσα στην τσάντα της. Επίσης μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και ένας φορητός υπολογιστής ο οποίος επίσης ανήκε στη γυναίκα.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια χθες στο Δικαστήριο, ενώ έφευγε από το μαγαζί που έχουν μαζί με τον άντρα της στη Μεσσήνη για να πάει σπίτι της, την πλησίασαν 5 ή 6 άτομα με κουκούλες. Την άρπαξαν από τα χέρια και τα πόδια, την έδεσαν με πλαστική ταινία, τη φίμωσαν, άρπαξαν την τσάντα της και την έκλεισαν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Αυτό ωστόσο που δεν δικαιολόγησε η γυναίκα είναι γιατί την απήγαγαν. Επίσης ο σύζυγός της, Κινέζος και αυτός, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί άρπαξαν τη γυναίκα του ή τι σχέση είχε με το "μεγάλο αφεντικό".
Ακόμη, δεν ξεκαθάρισε ούτε από τις απολογίες των 4 κατηγορούμενων αν το "μεγάλο αφεντικό" ήταν μαζί τους στην απαγωγή, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν. Ωστόσο ο αστυνομικός που συμμετείχε στην ομάδα καταδίωξης και είχε κάνει σήμα στο Audi στα Παραδείσια να σταματήσει για έλεγχο, κατέθεσε ότι επέβαιναν δύο άτομα - και άλλα δύο στο τζιπ που προπορευόταν.