Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 09:56

“Καμπάνες” για τη ληστεία ζαχαροπλαστείου στη Θουρία

Γράφτηκε από την
“Καμπάνες” για τη ληστεία ζαχαροπλαστείου στη Θουρία

 

Ποινή κάθειρξης 8,5 χρόνων επέβαλε σε 35χρονο υπότροπο από την Αιθαία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ σε κάθειρξη 5 χρόνων και 3 μηνών καταδίκασε τον 31χρονο συνεργό του. Οι δυο τους καταδικάστηκαν όπως και πρωτόδικα.

Οπως προέκυψε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ληστέψουν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015 ένα ζαχαροπλαστείο στη Θουρία, ενώ λίγο μετά αποπειράθηκαν να κλέψουν και το αγροτικό αυτοκίνητο ενός τσιγγάνου από την ίδια περιοχή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε ως υπότροπος, είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από δύο μήνες από τη ληστεία.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ιδιοκτήτριας του ζαχαροπλαστείου, οι δύο κατηγορούμενοι φορούσαν μάσκες και πρώτα μπήκε στο κατάστημα ο πιο ψηλός (σ.σ. ο 31χρονος) και δευτερόλεπτα μετά ο άλλος, ο οποίος μάλιστα έπεσε πάνω της και την χτύπησε στο πρόσωπο με κάτι σκληρό. Οι δράστες άρπαξαν την ταμειακή μηχανή, που μέσα είχε κάπου 400 με 500 ευρώ και έφυγαν τρέχοντας. Φεύγοντας επιχείρησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο ενός τσιγγάνου, αλλά η γυναίκα του τους έβαλε τις φωνές και το παράτησαν, για να διαφύγουν πεζή.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν στις απολογίες τους ότι έκαναν τη ληστεία στο ζαχαροπλαστείο, όχι όμως ότι προσπάθησαν να αρπάξουν το αγροτικό αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Μάλιστα, ο καταδικασθείς ως υπότροπος πήρε πάνω του την ευθύνη λέγοντας ότι ο ίδιος παρέσυρε τον άλλο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν χρήστης ηρωίνης.

Πάντως η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί μακρόν στην Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την ταραχή που πήρε και όπως κατέθεσε χθες, τρέμοντας σε κάποια στιγμή, ακόμα παίρνει θεραπεία.

Ν.Κ.


NEWSLETTER