Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 22:31

13 Νοεμβρίου τα ασφαλιστικά των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

 

Για τις 13 Νοεμβρίου αναβλήθηκε χθες η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων των 17 συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, οι οποίοι θα συνεχίσουν μέχρι τότε να εργάζονται κανονικά, καθώς το δικαστήριο επέκτεινε την ισχύ της προσωρινής διαταγής.

Οπως εξήγησε στην “Ε” η δικηγόρος των συμβασιούχων Μαρία Πλευριά, οι εντολείς της με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους στη ΔΕΥΑΚ ως αορίστου χρόνου. Υποστηρίζουν μάλιστα στην αίτησή τους ότι η επιχείρηση ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου καταχρηστικά συνάπτει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές σχέσεις θα μπορούσε αυτές να τις καλύψει με την άμεση πρόσληψή τους. Ζητούν, λοιπόν, να κριθούν οι συμβάσεις εργασίας τους αορίστου χρόνου εξαρχής, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες 12 συμβασιούχοι της ΔΕΥΑ Τριφυλίας κατέθεσαν και αυτοί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οπως μας ενημέρωσε η κ. Πλευριά τα ασφαλιστικά μέτρα για τους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΤ θα συζητηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ παραμένουν μέχρι τότε στις εργασίες τους, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Ν.Κ.