Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 09:23

Νέα αναβολή της δίκης για το Δεκέμβριο: Μήνυση κατηγορούμενου κατά Πέτρου Κωνσταντινέα

Γράφτηκε από την
Νέα αναβολή της δίκης για το Δεκέμβριο: Μήνυση κατηγορούμενου κατά Πέτρου Κωνσταντινέα

Εκ νέου αναβολή για τις 7 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, των 8 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα.

Η αναβολή δόθηκε γιατί ένας εκ των συνηγόρων ενός κατηγορουμένου αναρρώνει από σοβαρό χειρουργείο.

Ο βουλευτής πάντως ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, και ο συνήγορός του Αγγελος Βλαχονικολός ζήτησε να δοθεί μια διακοπή και όχι αναβολή, για να εκδικαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η υπόθεση.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας στην αίθουσα, με ένστολους αστυνομικούς αλλά και άνδρες της Ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, ο ένας εκ των δύο οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως παριστάμενοι στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή, αλλά δεν είχαν συλληφθεί, κατέθεσε χθες μήνυση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντινέα για ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Πρόκειται για έναν 27χρονο Καλαματιανό ο οποίος υποστηρίζει πως όταν έγινε η επίθεση σε βάρος του βουλευτή, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος, ο ίδιος ήταν στο εξωτερικό.

"ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Οπως δήλωσε και την Πέμπτη στην "Ε" ο Πέτρος Κωνσταντινέας, επιθυμία του είναι να γίνει η δίκη, για να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χθες και ο συνήγορος του βουλευτή κ. Βλαχονικολός είπε ότι στις προθέσεις τους είναι να μη "σέρνεται" αυτή η υπόθεση, αλλά να τελειώσει το συντομότερο.

Στο ακροατήριο του δικαστηρίου ο Π. Κωνσταντινέας συνομίλησε με τον 27χρονο μηνυτή του και ο συνήγορος μας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ο εντολέας του υπέδειξε τον συγκεκριμένο ως κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό, αλλά ως παριστάμενο στο επεισόδιο. Σε ερώτησή μας γιατί να υποδείξει έναν άνθρωπο ο οποίος υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο εξωτερικό, ο κ. Βλαχονικολός είπε ότι πάνω στη σύγχυση και το σοκ που είχε υποστεί ο κ. Κωνσταντινέας μετά την επίθεση, γελάστηκε από κάποιες παλιές φωτογραφίες που του έδειξαν και νόμισε ότι είχε δει και τον 27χρονο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αναφορά του συνηγόρου έγινε γιατί ο Π. Κωνσταντινέας ήταν αποφασισμένος, εφόσον γινόταν χθες το δικαστήριο, να πει δημόσια στο ακροατήριο ότι δεν θα υποδείκνυε ποτέ έναν άνθρωπο ως κατηγορούμενο χωρίς να είναι σίγουρος. Επειδή όμως η δίκη αναβλήθηκε, ο βουλευτής εξέφρασε την πρόθεση να στείλει μια γραπτή ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης, όπως και έγινε.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Θυμίζουμε ότι η επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών "Bulldogs" της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας ("Μαύρη Θύελλα"), στην οδό Καλλιπατείρας. Νωρίτερα, τα ίδια άτομα φέρονται να κατηγόρησαν με φωνές το βουλευτή για "ξεπούλημα της Μακεδονίας".

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε κατηγορήθηκαν συνολικά 10 άτομα και συνελήφθησαν τα 8, τα οποία βαρύνονται -κατά περίπτωση- με τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ν.Κ.

 

 

Η γραπτή δήλωση Κωνσταντινέα

«Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας σήμερα 5/10/2018 ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας είδε τον κ. Κολοκύθα και διαπίστωσε ότι ο εν λόγω φερόμενος ως παριστάμενος στο χώρο και κατά το χρόνο του εις βάρος του επεισοδίου της 23/9/2018 δεν ήταν παρών. Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Κωνσταντινέας δεν έχει υποδείξει τον κ. Κολοκύθα ως κατηγορούμενο αλλά μόνο ως παριστάμενο στο χώρο του επεισοδίου. Δεν θα υποδείκνυε ποτέ κάποιον ως κατηγορούμενο της εις βάρος του επίθεσης χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος».


NEWSLETTER