Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 18:33

8 και 7,5 χρόνια κάθειρξη για κλοπές σε Γύθειο, Γερολιμένα και Αρεόπολη

Γράφτηκε από την
8 και 7,5 χρόνια κάθειρξη για κλοπές σε Γύθειο, Γερολιμένα και Αρεόπολη

Σε 8 χρόνια κάθειρξη ο ένας για 20 κλοπές και απόπειρες κλοπής και σε 7,5 χρόνια κάθειρξη ο άλλος για τις 7 από αυτές (καθώς και για παράνομη επανείσοδο στη χώρα) καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο κατηγορούμενοι Αλβανοί για κλοπές που είχαν διαπράξει από 20 Σεπτεμβρίου του 2014 έως και φέτος στις 26 Ιουνίου, σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Γυθείου, του Γερολιμένα και της Αρεόπολης.

Ο ένας μάλιστα είχε απελαθεί το 2011 από την Ελλάδα -καθώς είχε καταδικαστεί ξανά για κλοπές- και ενώ ήταν στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων από τη χώρα, αυτός επέστρεψε τον περασμένο Ιούνιο και άρχισε τα ίδια! Οσο για τον άλλον, είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στις 19 από τις 20 κλοπές και απόπειρες για τις οποίες κατηγορείτο, ενώ σε μια από αυτές υπάρχει καταγεγραμμένο και βίντεο το οποίο δείχνει μαζί τους δύο κατηγορούμενους να κλέβουν. Οσον αφορά δε τις 7 κλοπές για τις οποίες καταδικάστηκε ο ένας, προκύπτει ότι αυτές τελέστηκαν από κοινού εξαιτίας του βίντεο στη μία, ενώ οι άλλες 6 έγιναν στην ίδια περιοχή, πολύ κοντά χρονικά και οι κλέφτες έδρασαν με τον ίδιο τρόπο.

Οπως κατέθεσαν μάρτυρες νωρίτερα, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες καφενείων και ουζερί, πήγαινε ο ένας ή και οι δύο μαζί, κάθονταν σε ένα τραπεζάκι, παράγγελναν κάτι σαν να ήταν απλοί πελάτες και έτσι μάθαιναν ό,τι ήθελαν για να δράσουν μετά με άνεση. Αστυνομικός κατέθεσε ότι από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι το συνήθιζαν αυτό, δηλαδή να περνούν κάποιες μέρες σε μια περιοχή και να κατοπτεύουν εκεί όπου θα χτυπούσαν, διαπράττοντας μαζεμένες τις κλοπές. Κυρίως, σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες, έκλεβαν μικροποσά και πράγματα μικρής αξίας -εκτός μιας περίπτωσης που ο μάρτυρας κατέθεσε ότι έκλεψαν μέσα από το σπίτι του περισσότερα από 11.000 ευρώ και πολλά χρυσαφικά. Πάντως, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι όπου έμπαιναν ισοπέδωναν τα πάντα, ενώ φρόντιζαν ώστε να είναι σίγουροι πως κανένας δεν θα ήταν μέσα στο σπίτι για να έχουν όσο χρόνο θέλουν. Χαρακτηριστικό της... άνεσης χρόνου που φρόντιζαν να έχουν είναι και πως σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν κουκούτσια από ελιές που κάθισαν και έφαγαν ή ποτήρια που είχαν πιει αναψυκτικό.

Συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο μετά τις τελευταίες κλοπές που διέπραξαν στην Αρεόπολη, οπότε οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Σπάρτης τους έκαναν έλεγχο σε καφενείο, όπου περίμεναν για να φύγουν με το ΚΤΕΛ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER