Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 21:19

Φεύγουν μετανάστες για να γλιτώσουν την κοροϊδία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Σειρά γεγονότων δείχνει ότι υπάρχει ανοικτή σύγκρουση παραγόντων και συμφερόντων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά τα όσα συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αλλαγές διοικήσεων, τις επιδοτήσεις και την επιτήρηση, ήρθε η παραίτηση του προέδρου του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Σέρκου Χαρουτουνιάν, ο οποίος έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διατυπώνοντας σημαντικές καταγγελίες. Στην επιστολή παραίτησής του ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου, δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι. Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις».

Όταν κάποιος καταγγέλλει ότι παραιτείται γιατί δέχεται πιέσεις «για υπογραφή αναθέσεων έργων» φωτογραφίζοντας τον αρμόδιο υπουργό, τα πράγματα είναι εξαιρετικά άγρια. Η διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών δεν είναι βέβαια ζήτημα μόνο του πρωθυπουργού, ο οποίος σίγουρα γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και της δικαιοσύνης. Σε μια κανονική χώρα σήμερα θα κατέθετε στον εισαγγελέα ο παραιτηθείς πρόεδρος και στη συνέχεια αυτοί που του ζητούσαν «επιτακτικά» και με «ποικίλες προφάσεις» να υπογράψει αναθέσεις. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε και εμείς και όλοι ότι τίποτα δεν θα συμβεί και το ζήτημα με κάποιον τρόπο θα διευθετηθεί εσωκομματικά. Έτσι γίνεται πάντα, έτσι θα συμβεί και τώρα, απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την πολιτική και τους πολιτικούς.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στη διαμορφωμένη πεποίθηση των αγροτών ότι στις πλάτες τους έχει στηθεί ένα παιχνίδι συναλλαγής και αδιαφάνειας. Η μείωση των επιδοτήσεων είναι αυτό που φαίνεται και γίνεται αντιληπτό σε όλους με άμεσο τρόπο, υπάρχουν όμως δεκάδες άλλα προγράμματα και ευκαιρίες, που σπαταλώνται σε «αναθέσεις με διάφορες προφάσεις». Χρήματα δηλαδή που θα μπορούσαν να φτάσουν στον αγροτικό τομέα και να δώσουν δυναμική χάνονται σε τσέπες επιτηδείων. Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει και πλακώνονται πλέον στους διαδρόμους του υπουργείου για το ποιος θα εξυπηρετήσει ποιους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, να μην απορεί κανείς γιατί αδειάζουν τα χωριά της Μεσσηνίας και γιατί εγκαταλείπουν τον αγροτικό τομέα οι νέοι. Φεύγουν μετανάστες, για να μην βλέπουν να τους κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. 

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 20:44