Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 19:14

Μεσσηνία: 6 χρόνια για κλοπές σε Αμπελόφυτο και Διαλισκάρι Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 6 χρόνια για κλοπές σε Αμπελόφυτο και Διαλισκάρι Γαργαλιάνων

Σε κάθειρξη 6 χρόνων καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν... φιλότεχνο Βούλγαρο κατηγορούμενο, τον οποίο έκρινε ένοχο για δύο κλοπές από σπίτια στο Διαλισκάρι Γαργαλιάνων -απ' όπου πήρε και ζωγραφικούς πίνακες- και στο Αμπελόφυτο.

Αθώο έκρινε τον αδελφό του καταδικασθέντα με τον οποίο δεν τα πάνε και τόσο καλά, αλλά τον κατηγόρησε στην Αστυνομία ότι έκαναν μαζί την κλοπή στο Διαλισκάρι.

Σε εκείνο το σπίτι ο καταδικασθείς μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου αφήνοντας τα αποτυπώματά του, ενώ ο ιδιοκτήτης του κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι κλείδωσε τη μια μέρα το μεσημέρι το εξοχικό σπίτι και πήγε την επομένη το μεσημέρι και το βρήκε... ανοιχτό. Είχαν κλέψει από μέσα μια καραμπίνα, μια τηλεόραση, δύο αλυσοπρίονα, εργαλεία, μέχρι και έργα ζωγραφικής της κόρης του! Οσο για την κλοπή στο Αμπελόφυτο δεν είχε προσέλθει ο παθών, οπότε δεν ακούστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία τι έκλεψε από εκεί.

Ο ίδιος πάντως στην απολογία του αρνήθηκε ότι μπήκε στο σπίτι στο Αμπελόφυτο και παραδέχτηκε μόνο την κλοπή στο Διαλισκάρι, την οποία αυτή τη φορά πήρε πάνω του αθωώνοντας τον αδελφό του. Υποστήριξε μάλιστα στο δικαστήριο ότι οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν καλά, γιατί αυτός τους είπε κατά την προσαγωγή του στο τμήμα ότι ο αδελφός του τον βοήθησε να κατεβάσουν τα πράγματα από το αμάξι και όχι ότι τα έκλεψαν μαζί.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της πρότεινε την ενοχή του και για τις δύο προαναφερόμενες κλοπές επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρονική εγγύτητα μεταξύ τους και κοινός τρόπος δράσης κι ενώ έκρινε ότι την κλοπή στο Διαλισκάρι τέλεσε με συνεργό, ζήτησε την αθώωση του έτερου κατηγορουμένου λόγω αμφιβολιών, καθώς εκτός από τη μαρτυρία του αδελφού του δεν υπήρχαν άλλα στοιχεία ενοχής του.

Ν.Κ.


NEWSLETTER