Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 10:36

Λακωνία: Ισόβια σε Μολδαβό για χασισοφυτεία στη Νεάπολη

Γράφτηκε από την
Λακωνία: Ισόβια σε Μολδαβό για χασισοφυτεία στη Νεάπολη

 

"Εγώ την έκανα την καλλιέργεια για να τα πουλήσω και να παντρευτώ": Αυτός, ένας 34χρονος Μολδαβός, είναι ο... πιο ειλικρινής κατηγορούμενος ο οποίος έχει περάσει ποτέ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Με τόλμη παραδέχτηκε ότι φύτεψε τα 392 δέντρα χασίς σε μια χαράδρα στο Παραδείσι Λακωνίας, λίγο πιο έξω από τη Νεάπολη, για να πιάσει την καλή και μετά θα γινόταν νομοταγής πολίτης και θα δημιουργούσε τη δική του οικογένεια, που το είχε και όνειρο. Βέβαια, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και, επιπλέον, σε 10 χρόνια και 9 μήνες κάθειρξη, καθώς και χρηματική ποινή 102.000 ευρώ, για ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών (η καλλιέργεια με τα 392 δέντρα θα είχε προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ), για μια ακόμα καλλιέργεια 132 δενδρυλλίων χασίς, με ύψος από 0,05 έως 0,30 μέτρα, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του στη Νεάπολη, κατοχή ποσότητας χασίς 738 γραμ. και 23 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής!

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης και ένας 76χρονος και ο 42χρονος γιος του, οι οποίοι είχαν στη δούλεψή τους τον Μολδαβό κατηγορούμενο και αυτός περνούσε από το κτήμα τους για να βγει στη φυτεία. Οι δύο κατηγορούμενοι φυσικά αθωώθηκαν αφού δεν προέκυπταν από πουθενά στοιχεία για την ενοχή τους, παρά μόνο αδύναμες ενδείξεις, που όλες είχαν να κάνουν με το ότι ο καταδικασθείς γνωρίζοντας καλά το κτήμα τους εκμεταλλεύτηκε το χώρο για να έχει πρόσβαση στην καλλιέργεια και να περάσει το κρυμμένο λάστιχο, με το οποίο έκλεβε νερό από την πηγή εκκλησίας εκεί κοντά.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, η φυτεία ήταν τόσο καλά κρυμμένη, που έψαξαν για να την βρουν. Μέσα στη χαράδρα και τις πέτρες ο κατηγορούμενος είχε διαμορφώσει 5 πεζούλες (όπου υπήρχε δηλαδή χώμα για να φυτέψει) και καλλιεργούσε τα 392 δενδρύλλια, ύψους από 0,20 έως 1,10 μέτρα. Μάλιστα για να μην πηγαίνει κάθε μέρα είχε βάλει αυτόματο πότισμα και με το νερό που έκλεβε και μετέφερε με το χωμένο λάστιχο, γέμιζε δύο βυτία στο ψηλότερο σημείο της φυτείας. Εκεί υπήρχε και μια βάνα, που άνοιγε για να τρέξει το νερό και να γεμίσει τα βυτία όταν αυτά άδειαζαν. Οι αστυνομικοί λοιπόν υπέθεσαν ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και παραφύλαξαν. Ετσι, στις 4 του περασμένου Ιουνίου, νωρίς το πρωί, άκουσαν από εκεί όπου είχαν κρυφτεί το νερό να γεμίζει τα βυτία, εμφανίστηκαν και συνέλαβαν τον Μολδαβό κατηγορούμενο, ο οποίος ετοιμαζόταν να μεταφυτεύσει στον χώρο της καλλιέργειας 127 ακόμη δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,10 έως 0,3 μέτρα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER