Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 16:06

Καλαμάτα: Ενοχος για την υπεξαίρεση πρώην ασφαλιστικός πράκτορας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ενοχος για την υπεξαίρεση πρώην ασφαλιστικός πράκτορας

Ενοχος για την υπεξαίρεση ποσού 70.122,50 ευρώ κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας πρώην ασφαλιστικός πράκτορας, ο οποίος εισέπραττε τα ασφάλιστρα από πελάτες, αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα στην εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το δικαστήριο μάλιστα αποφάσισε (μετά και από πρόταση της εισαγγελέα) να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του για 4 χρόνια, με τους όρους της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της παρακολούθησής του στο διάστημα αυτό από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο οικονομικός διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρείας, η σύμβαση με τον κατηγορούμενο υπογράφηκε στις 22 Αυγούστου του 2008 και τον Ιούνιο του 2009 αναγκάστηκαν να την καταγγείλουν, γιατί μετά τον πρώτο μήνα που πήγε καλά η συνεργασία τους, ακολούθησαν 3-4 μήνες οπότε άρχισε να καθυστερεί κάποια μικροποσά, ώσπου σταμάτησε εντελώς να τους αποδίδει τα εισπραχθέντα ποσά. Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι σε ένα εξώδικο που του έστειλαν (μάλιστα εκδόθηκε και διαταγή πληρωμής για το επίδικο ποσό στην οποία ο κατηγορούμενος δεν άσκησε ανακοπή), ο κατηγορούμενος απάντησε γραπτά και αποδέχτηκε ότι οφείλει ένα υπόλοιπο 15.200 ευρώ και πως αυτή την οφειλή του θα την πληρώσει σταδιακά.

Ο κατηγορούμενος πάντως χθες στην απολογία του αρνήθηκε ότι οφείλει ο ίδιος χρήματα στην εταιρεία από ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία εισέπραξε. Ισχυρίστηκε ότι αυτός έκανε μια εξυπηρέτηση για να διευκολύνει την αδελφή του όσο διαρκούσε το μεταβατικό στάδιο (μεταφορά συμβολαίων από μια ασφαλιστική εταιρεία στην άλλη), αναλαμβάνοντας τον φάκελο με τους πελάτες που η ίδια διαχειριζόταν πρωτύτερα για λογαριασμό άλλης ασφαλιστικής εταιρείας. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμα ότι στο τέλος του 2008 έληγε άλλωστε και η άδειά του ως ασφαλιστή και αυτό το γνώριζε η εν λόγω εταιρεία, ενώ ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης σταμάτησε να ασχολείται γιατί προσλήφθηκε αλλού. Μάλιστα είπε στο δικαστήριο πως απ' όταν έφυγε από το γραφείο το Σεπτέμβριο του 2008 τα ασφαλιστήρια τα διαχειριζόταν πλέον η αδελφή του.

Πάντως, σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορουμένου με τον οικονομικό διευθυντή της ασφαλιστικής, ο δεύτερος είπε ότι τα ασφαλιστήρια ανανεώνονταν με τον κωδικό του κατηγορουμένου, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από έγγραφα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER