Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:32

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν δυο Τούρκοι για τη μεταφορά μεταναστών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν δυο Τούρκοι για τη μεταφορά μεταναστών

 

Στις φυλακές Ναυπλίου ως προσωρινά κρατούμενοι θα οδηγηθούν οι δύο Τούρκοι χειριστές του κλεμμένου ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν 17 μετανάστες.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 40 χρόνων, απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Καλαμάτας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μεταναστών, της παράνομης εισόδου στη χώρα και της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Θυμίζουμε ότι οι 17 μετανάστες ιρακινής καταγωγής, μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες (η μία έγκυος) και 3 αγόρια, έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας την Κυριακή. Είχε προηγηθεί επιχείρηση εντοπισμού του ιστιοφόρου "Cassiel", σημαίας Τουρκίας, που τους μετέφερε, από τα περιπολικά σκάφη των Λιμεναρχείων Καλαμάτας και Πύλου, γιατί το σκάφος δηλώθηκε το Σάββατο από δικηγόρο της ιδιοκτήτριας εταιρείας με έδρα στην Τουρκία ότι κλάπηκε και οι ελληνικές λιμενικές αρχές το αναζητούσαν.

Εν τω μεταξύ, χθες η εισαγγελική αρχή διέταξε την αποχή των 17 μεταναστών από την ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και έτσι ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διοικητικής απέλασης για τους ενήλικους. Οι οικογένειες, επειδή ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, θα τηρηθεί άλλη διαδικασία και με διάταξη εισαγγελέα αναμένεται να μεταφερθούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER