Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 18:18

Μεσσηνία: Αθώος 36χρονος για φυτεία χασίς σε χωριό της Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Αθώο έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 36χρονο Αλβανό κατηγορούμενο για καλλιέργεια φυτείας χασίς.

Η φυτεία είχε 154 δενδρύλλια και ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2017, στην αγροτική περιοχή Αγ. Γεώργιος κοντά στο χωριό Οιχαλία, όμως ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με έγγραφα που έφερε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο, έμενε από το 2012 μόνιμα στην Αλβανία.

Η κατηγορία σε βάρος του στηρίχτηκε αποκλειστικά στην ομολογία ενός εκ των τριών συλληφθέντων τότε ομοεθνών του και ενός Ελληνα κτηνοτρόφου, οι οποίοι επίσης αθωώθηκαν για την ίδια υπόθεση σε άλλη δίκη πέρυσι τον Ιανουάριο. Για τον 36χρονο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, και ο ίδιος έμαθε ότι είναι κατηγορούμενος -όπως υποστήριξε στην απολογία του- μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε τον κάλεσε ο εισαγγελέας στην Αλβανία.

Οι αστυνομικοί είχαν δει τα δενδρύλλια από το ελικόπτερο και μετά από έρευνα στην περιοχή, στις 15 Ιουλίου 2017, βρήκαν τη φυτεία η οποία ποτιζόταν με ένα λάστιχο που κατέληγε στη βρύση ενός στάβλου. Το λάστιχο ήταν θαμμένο για να μην φαίνεται και ο στάβλος όπου κατέληγε ανήκε σε έναν Ελληνα κτηνοτρόφο. Εν τω μεταξύ, όπως κατέθεσε χθες αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τους συναδέλφους του ανακάλυψαν και ένα μονοπάτι, το οποίο ξεκινούσε από τη φυτεία και έφτανε σε έναν περιφραγμένο χώρο που ανήκε στον Ελληνα, όπου εκεί εξέτρεφε ζώα μαζί με τους Αλβανούς οι οποίοι είχαν συλληφθεί.

Ν.Κ.