Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 10:23

Καλαμάτα: Ενα χρόνο για νταηλίκι σε δημοτικό αστυνομικό

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ενα χρόνο για νταηλίκι σε δημοτικό αστυνομικό

 

Με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας έναν κατηγορούμενο που έκανε τον... νταή σε δημοτικό αστυνομικό, ο οποίος πήγε να τον γράψει για παράνομη στάθμευση.

Ο κατηγορούμενος, πρώην επαγγελματίας με μαγαζί στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και μόνιμος κάτοικος στην περιοχή, ακόμα και χθες (αφού είχε ήδη καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο) επέμενε ότι ήταν άδικο να τον γράψουν, όπως και το να πληρώσει για να βγάλει κάρτα μόνιμου κατοίκου, αφού πλήρωνε δημοτικά τέλη.

Ο δημοτικός αστυνομικός κάνοντας περιπολία στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε στο αυτοκίνητό του μια ληγμένη κάρτα στάθμευσης και έβγαλε το μπλοκάκι για να τον γράψει. Τότε, όπως ο ίδιος περιέγραψε χθες στο δικαστήριο, ήρθε αντιμέτωπος με έναν μαινόμενο ιδιοκτήτη, ο οποίος άρχισε να εκτοξεύει απειλές ότι θα... του κόψει τα πόδια. Ο δημοτικός αστυνομικός περιέγραψε ότι αισθάνθηκε απειλή και φοβήθηκε όταν ο κατηγορούμενος τον πλησίασε και "όρθωσε το ανάστημά του", όπως χαρακτηριστικά είπε, μπροστά του. Ετσι, κάλεσε στον ασύρματο συνάδελφό του για βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος πάντως στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι δεν εννοούσε τίποτα απ' αυτά που είπε στον δημοτικό αστυνομικό. Σε ερώτηση γιατί δεν είχε βγάλει μια κάρτα μόνιμου κατοίκου, απάντησε ότι κόστιζε 120 ευρώ και ο ίδιος το θεωρούσε αδικία να πληρώνει δημοτικά τέλη και δύο ενοίκια (για σπίτι και μαγαζί) και επιπλέον να δίνει και λεφτά για να παρκάρει το αυτοκίνητο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER