Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 12:02

Καλαμάτα: 5 χρόνια για το μαχαίρι στο λαιμό του κουμπάρου - Αποφυλακίστηκε η 51χρονη (βίντεο)


Σε 5 χρόνια κάθειρξη με αναστολή καταδίκασε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου την 51χρονη γυναίκα που πριν δύο χρόνια στην Καλαμάτα, κάρφωσε ένα μαχαίρι στο λαιμό του κουμπάρου της, ενώ κάθονταν και κουβέντιαζαν με τον σύζυγό της.

Στην κατηγορουμένη, η οποία σε όλη τη διάρκεια της δίκης έδειχνε φοβισμένη και σοκαρισμένη από την εμπειρία της φυλακής, αλλά και την πράξη της, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καθώς και μειωμένος καταλογισμός. Εξάλλου, υπήρχαν ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, πάνω στις οποίες βασίστηκε το δικαστήριο για τον μειωμένο καταλογισμό, και είχαν διαταχθεί από το στάδιο της ανάκρισης, το Σεπτέμβριο του 2019. Έκτοτε, η 51χρονη σήμερα γυναίκα, παρέμενε προσωρινά κρατούμενη.
Ο συνήγορός της, δικηγόρος Αθηνών Νίκος Ρουσσόπουλος, μιλώντας στην “Ε” τόνισε το πόσο είχε λείψει στα τρία της παιδιά η μητέρα τους, που τώρα ξαναγύρισε κοντά τους. “Με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. προχθές Τρίτη βράδυ) το δικαστήριο αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η κατηγορουμένη. Της έδωσε μια δυνατότητα να μπορέσει να επανέλθει και να επανενταχθεί στην κοινωνία, και το κυριότερο της έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά στα τρία παιδιά της, δύο ανήλικα και ένα ενήλικο, που την υπεραγαπούν. Αλλά και η ίδια το πρώτο πράγμα που δήλωσε στο δικαστήριο ήταν ότι θέλει να βρεθεί ξανά με την οικογένεια και τα παιδιά της”, δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.
Θυμίζουμε ότι η 49χρονη είχε κριθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 προσωρινά κρατούμενη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 45χρονου κουμπάρου της και οδηγήθηκε στη φυλακή. Το περιστατικό του μαχαιρώματος είχε αποκαλύψει λίγε μέρες νωρίτερα ο ΑΝΤ1 στο βραδινό του δελτίο, καθώς δεν είχε δημοσιοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές. Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε, ο 45χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από την κατηγορουμένη, η οποία του το κάρφωσε στο αριστερό μέρος του λαιμού, λίγα εκατοστά κάτω από το αυτί. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ της “Ε” αναφερόταν τότε ότι το θύμα με απίστευτη ψυχραιμία και παρά τους πόνους έβγαλε φωτογραφίες με το μαχαίρι καρφωμένο στο σώμα του, οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει πανελλαδικά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Σύμφωνα με την καταγραφή του ίδιου ρεπορτάζ, το απόγευμα στις 16 Σεπτεμβρίου ο 45χρονος και νονός του ενός παιδιού της κατηγορουμένης, επισκέφθηκε τον κουμπάρο του στο σπίτι του στην Αγία Τριάδα και ενώ οι δύο άνδρες συζητούσαν, ξαφνικά η 51χρονη του επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο καρφώνοντάς τον. Στο νοσοκομείο μάλιστα τον μετέφερε ο σύζυγος της κατηγορουμένης και ο 45χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από χειρουργούς ΩΡΛ. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο και λίγο αργότερα συνέλαβε την 51χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ν.Κ.