Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 15:48

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία στο κατάστημα «Γερμανός» στην Κυπαρισσία (βίντεο)

Υπό τις αποδοκιμασίες της μάνας του θύματος κάθισε χθες κατηγορούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας ο 72χρονος συνταξιούχος που πέρυσι τον Απρίλιο σκότωσε τον 39χρονο Κώστα Καρυτινό, στο κατάστημα «Γερμανός» στην Κυπαρισσία.

Χθες ήταν να ξεκινήσει η δίκη του, αλλά το δικαστήριο ανέβαλε επ’ αόριστον, καθώς προέκυψε κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης – και νέα ημερομηνία εκδίκασης θα οριστεί από την εισαγγελέα Εφετών.
Ο κατηγορούμενος για όσο βρέθηκε στο ακροατήριο κρατούσε κάτω το κεφάλι και ήταν αμίλητος, ενώ δεν αντέδρασε ούτε μπροστά στην αγανακτισμένη μάνα του θύματος, η οποία τον αποκάλεσε κτήνος και τέρας, και ρωτούσε γιατί σκότωσε το παιδί της.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος απέδωσε τότε την πράξη του σε… ζήτημα τιμής, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 72χρονος είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος «Γερμανός» στην Κυπαρισσία, με αφορμή έναν λογαριασμό 143 ευρώ, για τον οποίο -όπως ανέφερε τότε το ρεπορτάζ της “Ε”- είχε πάει λίγη ώρα πριν το φονικό στο κατάστημα και είχε διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος. Οι πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι ο 72χρονος φεύγοντας από το κατάστημα εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του με ταξί, πήρε το όπλο και κατέβηκε πάλι με ταξί στο κέντρο της πόλης, αποφασισμένος όπως φάνηκε να προβεί σε αυτή του την πράξη.

Αφού πυροβόλησε τον άτυχο 39χρονο στην κοιλιακή χώρα, βγήκε από το κατάστημα, έκανε μερικά βήματα πάνω-κάτω κρατώντας πάντα το όπλο στο χέρι, και στη συνέχεια πήγε πάλι στην κοντινή πιάτσα ταξί και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου παραδόθηκε ακουμπώντας το όπλο πάνω στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.