Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 08:15

Καλαμάτα: Αντιπαράθεση δικηγόρων για εικόνες και βίντεο στη δίκη για τη φονική σαΐτα

Οι τραγικές στιγμές της απώλειας του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από φονική σαΐτα στον σαϊτοπόλεμο του Δήμου Καλαμάτας το Πάσχα του 2019, ζωντάνεψαν χθες στο δικαστήριο με την παρουσία φωτογραφιών και βίντεο από το δραματικό γεγονός.

Στη χθεσινή διαδικασία μαζί με φωτογραφίες και βίντεο σχολιάστηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης, ενώ διαβάστηκαν κι επισημάνθηκαν κι έγγραφα, ανάλογα με την υπερασπιστική γραμμή και την τακτική των συνηγόρων.

“Δεν έχουμε σχεδιάγραμμα από πού ξεκίνησε η σαΐτα, δεν απαντά ο πραγματογνώμονας αν έφυγε από το έδαφος, το χέρι, το ταγάρι”, ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καπετάνιου του μπουλουκιού κι εκτίμησε πως έφυγε από το έδαφος και όχι από το ταγάρι του πελάτη του.

Αντίθετα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι η σαΐτα έφυγε από το πεσμένο ταγάρι και παρατήρησε πως σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα ακολούθησε απότομη κίνηση από χαμηλά προς τα πάνω, κάτι σαν κίνηση μαχητικού αεροσκάφους.

Ακολούθησε ένταση, καθώς η άποψη αυτή του συνηγόρου πολιτικής αγωγής προκάλεσε την αντίδραση του συναδέλφου του, που ανέφερε ότι επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στον πελάτη του και να αθωώσει τον δήμο -αναφορά που δεν αποδέχθηκε ο πρώτος και αντέδρασε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκε ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης, υπηρεσιακό στέλεχος της “Φάρις”.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Μαρτίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Γ.Σ.