Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 08:29

Απολογούνται σήμερα για τη δολοφονία στο Τζάνε: Έβρασαν τον κάβουρα για να σβήσουν τα ίχνη

 

Στην ανακρίτρια Καλαμάτας παρουσιάζονται σήμερα προκειμένου να απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι (ο 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος και η 23χρονη σύντροφος του άλλου γιου) για τη στυγερή δολοφονία του 73χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Στραβόλαιμου στο Τζάνε Πεταλιδίου, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Στους τρεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα από την εισαγγελέα κατηγορίες για κατά συναυτουργία ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Κλειδί για την εξιχνίαση του εγκλήματος που τελέστηκε την περασμένη Πέμπτη και αποκαλύφθηκε το Σάββατο 19 του μήνα -όταν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του 73χρονου τον αναζήτησαν και τον βρήκαν στο αγρόκτημά του στο Τζάνε θανάσιμα τραυματισμένο στο κεφάλι- υπήρξε ένα αλυσοπρίονο που ανήκε στο θύμα και το οποίο οι δράστες έκλεψαν μαζί με άλλα αντικείμενα και τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος, για να τα πουλήσουν. Γι’ αυτό και στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ο άλλος γιος της οικογένειας, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος και επέστρεψε στο σπίτι του, κοντά στα 3 παιδιά του.

 

ΕΒΡΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Οι δράστες φέρονται να χτύπησαν πολλές φορές με μανία στο κεφάλι το θύμα τους με έναν κάβουρα, τον οποίο είχαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και υπέδειξαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς πού θα τον βρουν. Μάλιστα πληροφορίες της “Ε” αναφέρουν ότι έβρασαν μέσα σε νερό το φονικό εργαλείο για να εξαφανίσουν τα ίχνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτός που ξεκίνησε να χτυπάει τον 73χρονο με τον κάβουρα ήταν ο πατέρας και συνέχισε ο 39χρονος γιος, ενώ η 23χρονη βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Ο θάνατος επήλθε σε συνδυασμό των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και του στραγγαλισμού του θύματος από τα χέρια του 39χρονου.

Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα στην ανάκριση να υπάρξουν ανατροπές και σε αυτή την εκδοχή. Άλλωστε, αρχικά, την ευθύνη ως συναυτουργός στο έγκλημα πήρε πάνω του ο δεύτερος γιος της οικογένειας και σύντροφος της 23χρονης. Όμως πριν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας προχωρήσουν στον σχηματισμό της δικογραφίας και στη σύλληψη των 3 ανδρών την περασμένη Δευτέρα, επέστρεψαν στην περιοχή για να διερευνήσουν κάποια κενά σημεία. 

 

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ “ΠΡΟΔΩΣΑΝ” ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ 23ΧΡΟΝΗΣ

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες σπιτιών και καταστημάτων, όπου φαινόταν καθαρά πως μέσα στο αυτοκίνητο είχαν μπει το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας, ο 39χρονος γιος και η γυναίκα, για να φύγουν για μεροκάματο στο κτήμα του θύματος. Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκε το ένα εκ των δύο κλεμμένων κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, ο πατέρας και οι δύο γιοι πριν ομολογήσουν το έγκλημά τους -το οποίο απέδωσαν σε διαπληκτισμό με τον 73χρονο γιατί τους έκοψε 10 ευρώ από το μεροκάματο που τους είχε τάξει για τη συγκεκριμένη ημέρα (αντί για 25 ευρώ στον καθένα τους έδωσε 15 ευρώ), ενώ είχαν και μια χρηματική διαφορά 100 ευρώ από άλλα μεροκάματα που είχαν κάνει στα κτήματά του- είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί αρχικά να επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό τους για να πάνε όλοι μαζί στο κτήμα, αλλά κατέβηκε κάπου στη διαδρομή. Αλλά και στη συνέχεια, αφού ομολόγησαν το έγκλημα, οι 3 προσαχθέντες φέρονται να άλλαζαν συνεχώς εκδοχή σχετικά με το ποιος χτύπησε και σκότωσε τον 73χρονο.

Ν.Κ.