Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 08:31

Μικτό Ορκωτό Καλαμάτας: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία στο “Γερμανός” στην Κυπαρίσσια 

 

Ξεκίνησε χθες, μετά την επ’ αόριστον αναβολή της προ ενός μήνα, η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 39χρονου Κώστα Καρυτινού στο κατάστημα “Γερμανός” πέρυσι τον Απρίλιο, στην Κυπαρισσία.

Κατηγορούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας κάθισε ο 72χρονος συνταξιούχος ο οποίος είχε αποδώσει την πράξη του σε… ζήτημα τιμής, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 72χρονος πυροβόλησε τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος “Γερμανός” με αφορμή έναν λογαριασμό 143 ευρώ, για τον οποίο είχε πάει λίγη ώρα πριν το φονικό στο κατάστημα και είχε διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος. Ο κατηγορούμενος φεύγοντας από το κατάστημα εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του με ταξί, πήρε το όπλο και κατέβηκε πάλι με ταξί στο κέντρο της πόλης, αποφασισμένος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να προβεί σε αυτή του την πράξη.

 

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αφού πυροβόλησε τον άτυχο 39χρονο στην κοιλιακή χώρα, βγήκε από το κατάστημα, έκανε μερικά βήματα πάνω-κάτω κρατώντας πάντα το όπλο στο χέρι, και στη συνέχεια πήγε πάλι στην κοντινή πιάτσα ταξί και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου παραδόθηκε ακουμπώντας το όπλο πάνω στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο παρίστανται ο δικηγόρος Καλαμάτας Διονύσης Αλευράς, εκπροσωπώντας τη χήρα και το παιδί του δολοφονηθέντα, και ο δικηγόρος Ναυπλίου Γιώργος Γεωργόπουλος, που εκπροσωπεί τη μητέρα και τα αδέλφια του θύματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Αθηνών Θανάσης Σανιδάς, προέβαλε ως ισχυρισμό στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά του εντολέα του να σκοτώσει τον Κώστα Καρυτινό, και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία από τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και η δίκη διεκόπη για τις 22 αυτού του μήνα, προκειμένου να κληθούν δύο μάρτυρες. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής να κληθεί μια μάρτυρας η οποία, αν και είχε καταθέσει κατά την προδικασία, δεν συμπεριελήφθη στους μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Οπως έγινε δεκτό και αντίστοιχο αίτημα της υπεράσπισης, για την κλήση ενός φερόμενου ως παρόντα τη στιγμή δολοφονίας άνδρα, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να κληθούν για να καταθέσουν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ν.Κ.