Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 22:04

Μεσσηνία: Ισόβια στον 72χρονο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κ. Καρυτινού στον "Γερμανό" στην Κυπαρισσία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας τον 72χρονο κατηγορούμενο για την εν ψυχρώ δολοφονία, με έναν πυροβολισμό στην κοιλιά, του 39χρονου Κώστα Καρυτινού στο κατάστημα “Γερμανός” πέρυσι τον Απρίλιο, στην Κυπαρισσία.

Η ποινή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία καθώς μια εκ των τακτικών δικαστών έκρινε πως έπρεπε να καταδικαστεί σε προσωρινή κάθειρξη 15 ετών.  Κατά πλειοψηφία (μειοψηφήσας της δικαστού) απορρίφθηκαν και οι ελαφρυντικές περιστάσεις του πρότερου σύννομου βίου, της έμπρακτης μετάνοιας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Ομόφωνη υπήρξε, ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 1.300 ευρώ. Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Κατά την αποχώρηση από το δικαστήριο του κατηγορουμένου η μητέρα του θύματος, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, του φώναξε φονιά.  

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην "Ελευθερία" της Τετάρτης