Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 16:38

Ισόβια στον 46χρονο για τη γυναικοντονία στη Μάνη

 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας τον 46χρονο που το Νοέμβριο του 2020 στον Πύργο Διρού της Ανατολικής Μάνης πυροβόλησε με καραμπίνα μπροστά στην ανήλικη κόρη τους τη 44χρονη σύζυγό του τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ζητούσε από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως κατηγορείτο.

Ο κατηγορούμενος θεωρούσε το θύμα “θύμα του” και “ιδιοκτησία του”, είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι δεν είχε πλήρη καταλογισμό λόγω ψυχικής διαταραχής και κρίνοντάς τον απόλυτα ικανό να αντιλαμβάνεται το άδικο και ηθελημένα να σκοτώνει τη σύζυγό του γιατί η βία είναι εγγενές χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του.

Ο γυναικοκτόνος στην απολογία του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου “αν το έχει κάνει” και κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα. “Την αγαπούσα και την αγαπώ, είμαι σίγουρος ότι θα με περιμένει στην πόρτα…” ήταν τα πρώτα του λόγια, ξεκινώντας την απολογία του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 8 Απριλίου και ολοκληρώθηκε χθες, μετά από 4 συνεδριάσεις. Στη διάρκεια της διαδικασίας δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς συγγενείς του θύματος φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν αντέδρασε ούτε μία φορά. Εμεινε με το κεφάλι σκυμμένο έχοντας γύρω του ένα τείχος από 6 αστυνομικούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα όσο και εκτός.