Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:34

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα Καλαμάτας οι δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες, ένας 37χρονος και ένας 38χρονος, οι οποίοι κατέβηκαν την περασμένη Πέμπτη από την Αθήνα στην Καλαμάτα, απ’ όπου έφυγαν λίγες ώρες μετά με λεία που ξεπέρασε τις 23.000 ευρώ.

https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/275836-kalamata-syllipseis-georgianon-gia-klopes-me-leia-ano-ton-23-000-evro
Η 37χρονη ομοεθνής τους και κατηγορούμενη ως συνεργάτιδά τους, η οποία φέρεται ότι νοίκιασε το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες, αφέθηκε ελεύθερη τη Δευτέρα χωρίς περιοριστικούς όρους.
Θυμίζουμε ότι οι δύο άνδρες και η φερόμενη ως συνεργός τους συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής.
Οι Γεωργιανοί διαρρήκτες στο 4ωρο πέρασμά τους από την Καλαμάτα “χτύπησαν” αρχικά ένα διαμέρισμα ανοίγοντας την κύρια είσοδο και αφού έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα αξίας, πέρασαν στο γειτονικό μπαλκόνι. Βρήκαν ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του διπλανού διαμερίσματος και έκλεψαν μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και εξοπλισμό αξίας συνολικά 4.500 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.
Σε άλλη πολυκατοικία της Καλαμάτας, αφού διέρρηξαν με ειδική τεχνική την κύρια είσοδο διαμερίσματος του 2ου ορόφου, έκλεψαν από μέσα 6.800 ευρώ σε μετρητά, 2.400 λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά αξίας 8.500 ευρώ.
Κατά την έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων στην Αθήνα, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάποια από τα κλοπιμαία, ωστόσο ανακάλυψαν μεταξύ άλλων και 2 αποδείξεις από ενεχυροδανειστήρια.