Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 10:48

Προφυλάκιση 50χρονου για επίθεση με ακουαφόρτε - Τι υποστήριξε ο δράστης

 

Ήταν ατύχημα, δεν ήθελε να πετάξει το ακουαφόρτε στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του· συνέβη πάνω σε μια… απρόσεχτη στιγμή: Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε χθες κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο 50χρονος αυτοκινητιστής, ο οποίος κρίθηκε από εισαγγελέα και ανακρίτρια προσωρινά κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με το συνήγορό του Θανάση Ηλιόπουλο, ο καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης με υδροχλωρικό οξύ σε βάρος της 49χρονης πρώην συζύγου του, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 του μήνα στην Ανάληψη, νιώθει συντετριμμένος με το αποτέλεσμα της πράξης του, δηλαδή, το σοβαρό χημικό έγκαυμα που προκάλεσε το καυστικό υγρό στο δεξιό μάτι της παθούσας και μητέρας των 4 ενήλικων παιδιών τους, η οποία κινδυνεύει με τύφλωση. Ο συνήγορός του ανέφερε μάλιστα σε δηλώσεις του πως ο κατηγορούμενος “ζήτησε μετ’ επιτάσεως” να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ώστε να μπορεί να δουλεύει και να πληρώνει αυτός τα ιατρικά έξοδα για την αποκατάσταση της όρασης του θύματος.

Χθες στο δικαστήριο βρέθηκαν και τα παιδιά δράστη και θύματος μαζί με άλλους συγγενείς, κάποιοι από τους οποίους κατέθεσαν στην ανακρίτρια ενισχύοντας τον ισχυρισμό τού κατηγορούμενου πως το θύμα τον απομυζούσε οικονομικά, ενώ παράλληλα τον απέρριπτε ως σύντροφο.   

 

“ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ”

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο δράστης περίμενε την πρώην σύζυγό του κρυμμένος στο σκοτάδι να ανοίξει την επιχείρηση όπου εργαζόταν κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, της επιτέθηκε αιφνιδιάζοντάς την. Μέχρι εκεί, έφτασε με αυτοκίνητο που φέρεται να είχε νοικιάσει για το σκοπό αυτό, με πληροφορίες να μιλούν για την ύπαρξη βίντεο στη δικογραφία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Καλαμάτας από κάμερες ασφαλείας, όπου αποτυπώνεται μέρος της διαδρομής του δράστη -ο οποίος εκείνη την ημέρα σκόπευε να φύγει ταξίδι με το φορτηγό στη Γερμανία.

Οι διωκτικές αρχές με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά την προανάκριση, μιλούν εξ αρχής για ένα προμελετημένο και σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια σχέδιο δράσης, και αποδίδουν στον 50χρονο ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ωστόσο, ο ίδιος και ο συνήγορός του προέβαλαν αντιρρήσεις και ενστάσεις για τον χαρακτηρισμό της πράξης, ισχυριζόμενοι ότι ο εκφοβισμός ήταν το κίνητρο της επίθεσης και δεν σκόπευε να της ρίξει το μπιτόνι με το ακουαφόρτε στο πρόσωπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που ανέπτυξαν τόσο στο ανακριτικό υπόμνημα όσο και προφορικά, η πράξη του κατηγορούμενου “δεν αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ούτε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (σ.σ. επίσης κακούργημα), αλλά αποτελεί βαριά σωματική βλάβη στην πλημμεληματική της μορφή διότι έγινε με ενδεχόμενο δόλο”. Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους και on camera δήλωσε πως ο εντολέας του είναι αποφασισμένος να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει αυτούς τους ισχυρισμούς στο δικαστήριο. Παράλληλα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν απέκλεισε την κατάθεση αίτησης από μεριάς της υπεράσπισης, για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ν.Κ.