Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 08:12

Μεσσηνία: Προφυλάκιση 27χρονου Ρομά για 11 κλοπές

 

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ο 27χρονος Ρομά, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα διόδια της Βελιγοστής ως δράστης 11 κλοπών και αποπειρών κλοπής -τις οποίες φέρεται να διέπραξε με ομόφυλό του το περασμένο Σάββατο σε παραθαλάσσιες περιοχές της Τριφυλίας αποκομίζοντας σε μισή μέρα 1.100 ευρώ σε μετρητά από 9 αυτοκίνητα λουομένων, παραθεριστική κατοικία και τουριστικό κατάλυμα, που διέρρηξαν προκαλώντας ζημιές σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Κυπαρισσίας και της Ελαίας.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου η εισαγγελική αρχή άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, πέρασε χθες το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών. Μετά από την απολογία του κρίθηκε από εισαγγελέα και ανακρίτρια προσωρινά κρατούμενος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου -ο οποίος κοίταζε να το… σκάσει προς Αθήνα, καθώς το προηγούμενο απόγευμα αστυνομικοί της υπηρεσίας είχαν εντοπίσει λίγες ώρες μετά τις κλοπές τον 30χρονο συνεργό του στο Αριοχώρι του Δήμου Καλαμάτας. Ο 30χρονος προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης παράτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε με τη γυναίκα του μέσα και… έτρεξε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιοποίηση των μαρτυριών, καθώς και βιντεοληπτικού υλικού, έφερε τάχιστα τους αστυνομικούς στα ίχνη των δύο κατηγορούμενων δραστών, ξεσηκώνοντας ανησυχία στους κόλπους των Ρομά.