Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 17:00

Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Τίμησε τον επί σειρά ετών πρόεδρο του

Τον επί σειρά ετών πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανό Σεκλό, που μετά από 37 χρόνια ενεργούς δικηγορίας συνταξιοδοτήθηκε, τίμησε το Σάββατο ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση έγινε με γεύμα στο κέντρο "Καρνάγιο" στην Κυπαρισσία, με τη σύσσωμη παρουσία των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου, των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Πύργου.

Ο Αιμιλιανός Σεκλός πέρα από την ενεργή δικηγορία των 37 ετών είχε εκλεγεί πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας για πέντε θητείες, έχοντας κερδίσει με το ήθος και το χαρακτήρα του το σεβασμό και την αναγνώριση των συναδέλφων του.

Τιμητική πλακέτα του απένειμε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας Θανάσης Πετρόπουλος που τόνισε: «Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπημένε φίλε, που κόσμησες τον Δικηγορικό Σύλλογο, και ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και ως πρόεδρος επί πέντε θητείες, σαν ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αγάπης προς το πρόσωπό σου, σου απονέμει ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος βρίσκεται εν ολομελεία σήμερα εδώ, μια τιμητική πλακέτα για να θυμάσαι τη σημερινή στιγμή αυτή. Σου ευχόμαστε, αυτή η συννεφιά, η πολύ συγκινητική και πολύ ρομαντική, που σήμερα συνόδευσε το γεύμα μας, από αύριο να είναι για εσένα μια ατελείωτη λιακάδα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, που επίσης του προσέφερε πλακέτα, σημείωσε: «Ο Αιμιλιανός Σεκλός για μένα είναι από τους λίγους που μπορώ να πω, ο ευπατρίδης της δικηγορίας, ο ευπατρίδης δικηγόρος, ένας σεμνός δικηγόρος, ένας δικηγόρος χαμηλών τόνων, ένας δικηγόρος που έχει καταφέρει να χαίρει το σεβασμό όχι μόνο από τους δικηγόρους και συναδέλφους του, όχι μόνο από τους πελάτες του, αλλά και από τους αντιδίκους του. Πολλές φορές τον έβλεπα στα δικαστήρια πως τον πλησίαζαν οι αντίδικοι, προσπαθούσε πάντα συναινετικά, σε κλίμα καλό να λύσει τις διαφορές του. Πάντα, ως πρόεδρος, είχαμε άψογη συνεργασία με τα θέματα της λειτουργίας του Εφετείου Καλαμάτας. Στην Ολομέλεια που συναντιόμαστε ο Αιμιλιανός Σεκλός ήταν η φωνή της λογικής, η φωνή του μέτρου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στην πολύχρονη, μακρόχρονη, σημαντική προσφορά του στα δικαστικά και δικηγορικά δρώμενα του Νομού Μεσσηνίας και κυρίως για τη συμπαράστασή του, γιατί ήταν πάντοτε στο πλευρό μας για την εύρυθμη λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης θα του δώσουμε μια πλακέτα».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου Δημήτρης Δημητρόπουλος επισήμανε: «Ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ είναι ασφαλώς η τιμητική αυτή εκδήλωση η οποία γίνεται για τον Αιμιλιανό Σεκλό. Έναν συνάδελφο ο οποίος, όντως, κόσμησε τη δικηγορία κατά τη διάρκεια της διαδρομής του αλλά κι έναν πρόεδρο ο οποίος άφησε πολύ ισχυρό το αποτύπωμά του καθ’ όλη την περίοδο, κατά την οποία άσκησε τα καθήκοντά του τιμώμενος επανειλημμένα από όλους εσάς. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, πέρα από την ευγένεια του χαρακτήρα του, την πραότητα του λόγου του και κυρίως τη συγκρότηση του λόγου του που, προφανώς, ξεκινάει από τη συγκρότηση της προσωπικότητάς του και από τις στέρεες βάσεις, υπό τις οποίες εκκινούσε καθημερινά για να ασκήσει τη δικηγορία αλλά και τα καθήκοντα του προέδρου. Τα χρόνια του στην Ολομέλεια ήταν χρόνια τα οποία διακρίθηκαν από το λόγο του, ο οποίος ήταν ο λόγος ενός ανθρώπου που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ο Νέστορας μεταξύ των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και λειτουργούσε πάντοτε ως ένας κυματοθραύστης εντάσεων και αντιπαραθέσεων, που πολλές φορές προέκυπταν κυρίως τα δύσκολα χρόνια και τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια των μνημονίων, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης».

Από την πλευρά του ο Αιμιλιανός Σεκλός με συγκίνηση ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και για τα πολύ ζεστά τους λόγια, μίλησε για παλιούς συναδέλφους δίπλα από τους οποίους άσκησε το επάγγελμα, για άξιους δικαστές που έχουν περάσει από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και για την ανάγκη απονομής της δικαιοσύνης, αναφέροντας παραδείγματα που η μη απονομή της έχει οδηγήσει σε εκτροπές.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Η δικαιοσύνη είναι ένας θεσμός που αποτελεί πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, ένας από τους τρεις, με την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική εξουσία. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή, δεν ξέρω γιατί δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα, η ηγεσία της δικαιοσύνης θα πρέπει να εκλέγεται από το Δικαστικό Σώμα και όχι να προτείνεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας θεωρείται ότι είναι ένα μικρό Πρωτοδικείο, είναι όμως ένα ιστορικό Πρωτοδικείο. Φέτος, το 2022, κλείνει 150 χρόνια αδιαλείπτου λειτουργίας και έχει πληθώρα δικαστικών υποθέσεων και μάλιστα πολυποίκιλες».

Κ.Μπ.