Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 15:30

Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων της Καλαμάτας

Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν χθες έξω από τα Δικαστήρια Καλαμάτας οι δικηγόροι της πόλης. Με τον τρόπο αυτό οι δικηγόροι Καλαμάτας δηλώνουν στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους, και ζητούν την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι όλης της χώρας προχώρησαν χθες σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συμμετείχαν μαζικά στις διαμαρτυρίες, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να υπάρξει ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη. Αλλά και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αποφάσισε να οργανώσει το πρωί της Πέμπτης σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από την κεντρική είσοδο (επί της οδού Αριστομένους) του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Με ένα πανό που έγραφε “Πλήρης διερεύνηση - Απόδοση Δικαιοσύνης”, οι δικηγόροι συμπορευόμενοι με τη σχετική εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, δήλωσαν με τη στάση τους ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που μας αφορά όλους, και κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία.

“Οι δικηγόροι της Καλαμάτας σήμερα «κραυγάζουν» με τη σιωπή τους. Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος απέχουμε από τα καθήκοντά μας. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει μια ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Θυμίζω ότι, δυστυχώς, η δίκη για την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 ακόμη διεξάγεται σε πρώτο βαθμό.
Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος αυτού την οφείλουμε πρώτα πρώτα στα θύματα και στις οικογένειές τους, αλλά και στην κοινωνία για να μην επαναληφθεί μια αντίστοιχη τραγωδία. Είναι καιρός πια οι παρεξηγημένες και ίσως «φαιδροποιημένες» φράσεις «να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο» ή «να λάμψει η αλήθεια με κάθε τίμημα» να αποκτήσουν την νοηματική τους    πραγματικότητα και την νοηματική τους σοβαρότητα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΚ Κώστας Μαργέλης.

Ν.Κ.